17 Ocak 2013 Perşembe

Bursa Cargill Fabrikasında Mücadele Sürüyor


Bursa Orhangazi’de bulunan Cargill endüstriyel tarım ürünleri fabrikasında Öz-Gıda İş sendikası tarafından bir süredir yürütülen örgütlenme çalışması yöneticiler tarafından fark edilince Cargill yönetimi baskı ve  işten atma yoluyla  işçileri yıldırmaya çalışmış ve işçilerden Kemal Kapar’ı işten çıkarmıştı. İşten çıkarılan Kemal Kapar 5 Ekim’den itibaren Öz-Gıda İş sendikasının desteğiyle direnişe geçti.

Üç aydır direnen Kemal Kapar’ı fabrikada çalışan işçi arkadaşları ve sınıf dostları yalnız bırakmadı. Ancak patron ve Cargill yönetimi boş durmuyor, durmadan direnişi karalayan haberler yayınlatıyorlar. Sendika üyesi Cargill işçileri ise direnen arkadaşlarına destek amaçlı dönüşümlü açlık grevi yapacaklarını duyurdular. 

Cargill işçilerinin   9  Ocak’ta gerçekleştirdikleri  yürüyüş önce patron tarafından engellenmeye çalışıldıysa da sendika üyesi Cargill işçileri yaptıkları yürüyüşte Cargill patronunu protesto ettiler. Eylemin sonunda yapılan basın açıklamasında ise Bursa'nın diğer ilçelerinde ve İstanbul’daki Cargill işçileriyle birlikte eylem yapılacağı duyurusu yapıldı.

Bursa’dan İMD’li Bir Öğrenci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder