16 Mayıs 2013 Perşembe

THY'de Direniş, Sermayede Yalanlar Sürüyor!



TRT’nin haberiyle başladık güne: “THY işçileri ‘teröristlerin’ tahriklerine kapılmayıp, işlerine sahip çıktılar”mış! Lafa gelince demokrasi mangalında kül bırakmayan, ama her türlü hak arayışını “teröristlik” olarak nitelendiren bu kafayı biz çok iyi tanıyoruz.
Evet, THY işçileri işlerine, haklarına sahip çıktılar. O yüzden GREV dediler, o yüzden bugün itibariyle 218 uçak seferi gerçekleşmedi. İşte işçiler işlerine böyle sahip çıkarlar! Görüldüğü gibi sermaye birbirini koruyor, tabii ki sadece medyasıyla bilgi kirliliği yayarak değil. Çevik kuvveti ve tomalarıyla etrafa korku salmak ve işçileri yıldırmak için de uğraşıyor. 


Yani THY’de durum olağanüstü halden farklı değil. Fakat direnen THY işçileri tüm sansürlere ve baskılara rağmen seslerini böyle duyuruyorlar:

                          
THY grev dedi, çünkü

    Patron toplusözleşme maddelerine uymadı;
Kendisi kârına kâr katarken vardiya ve dinlenme saatlerinde, ikramiyelerde işçiler aleyhine değişiklikler yaptı;
Kadın işçileri süs malzemesi olarak görerek, saç şekillerinden makyajlarına kadar müdahale etti;
Sağlık nedeniyle işe gelmeyenleri, sağlık raporları olduğu halde işten çıkardı;
Bakım teknisyenlerinin kıdemliliğini yok saydı;
Grev yasağına karşı mücadele ettikleri için 305 işçiyi işten çıkardı! 

“Grev suçtur” diye çığıran THY patronları asıl suçu kendileri işlerken, “Yasalara uyalım, biz sosyal hukuk devletiyiz” diyen hükümet asıl suçluları görmek istemiyor.
Tüm bu gerçeklerin farkında olan sınıf dostları ise THY işçileri ile dayanışmaya devam ediyorlar. THY işçileri de güzel bir dayanışma örneği gösterdiler ve bugün THY Genel Müdürlük önündeki basın açıklamasına gelen kitleyle birlikte saygı duruşu yaparak, “Savaşa değil, emekçiye bütçe” sloganı attırdılar.
              

Bugün hem İMD hem de MiLiS (Militan Liseliler) THY işçilerini yalnız bırakmadı. Hem direniş alanında işçilerin yanında yer aldık, hem de çalıştığı için alana gidemeyenlerimiz bulundukları yerden THY işçilerini selamladı.
                                           

Biz her yerden, her şekilde işçileri destek olmaya çağırıyoruz. Örneğin 444 0 849'u arayıp 8’i tuşladıktan sonra çağrı merkezine işçilerin yanında olduğunuzu söyleyerek mücadelenin bir ucundan tutabilirsiniz. Çevrenizde konuyla ilgili farkındalık yaratabilir, "bugün onlara yarın bize" diyebilirsiniz.
Ne var ki grevdeki THY işçilerinin birçoğu direniş alanında değiller. Öncü işçiler ise alanı terk etmiyor ve bütün THY işçilerini direniş alanına çağıyorlar. Grevin etkili olabilmesi için diğer grevci işçilerin de alandaki yerlerini almaları gerekiyor. Güya aynı gemide gittiğimiz düşmanlarımızın ne kadar kalabalık olduğumuzu bir de somutta görmeleri lazım!
Devletin ve sermayenin baskılarının arttığı bu dönemde THY işçilerinin direnişiyle tekrar görüyoruz ki, mücadele haklılığını yasalardan almaz! Sermaye işine gelmediğinde kendi yasalarını bile hiçe sayarken, işçilerin kendi haklarını ararken sınır tanımaları abesle iştigaldir.  
                            

Yaşasın THY Direnişimiz!
Kahrolsun Grev Kırıcılar!
İMD’li Bir Büro İşçisi
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder