24 Aralık 2012 Pazartesi

Tayyip sen yaşa 740 liraya…

İnsani bir büyüme, eşit dağılım
Ekonomik gelişmenin, ekolojik dengeyi tahrip eden, toplumsal kaynakların yağmalandığı, gelir dağılımının bozulduğu, işsizliğin kalıcılaştığı bu biçimiyle sürdürülmeye çalışılması, insani ve sosyal gelişme açısından son derece olumsuz bir sonuç doğurmaktadır.
Ekonomik gelişme, herkesin zenginleştiği, kaynakların adilce bölüşüldüğü, çevreye dost, insana yakışır bir çalışma yaşamının hâkim olduğu bir gelişme olmalıdır, yoksa servetin birilerinin elinde hızla toplandığı, çalışma koşullarının ağırlaştığı, çevrenin tahrip edildiği, haksızlıklar üzerinde yükselen bir büyüme olmamalıdır. 

Asgari ücret onurlu yaşama engel değil, destek olacak düzeyde olmalıdır!
Asgari ücret, işçinin ailesi ile birlikte gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücrettir. Bu olması gereken asgari ücret tanımıdır, oysa günümüz asgari ücreti bize nasıl bir yaşam sunmakta hepimiz biliyoruz.
Kapitalist sistemin günümüzde insanlara nasıl bir hayat dayattığını görmekteyiz. Sermayenin gözbebeği olan, ülkenin adı konmamış hükümdarı her sözünün sonuna, "uçuyoruz biz şöyle ülke olduk, böyle inşaatlar diktik, köprüler, duble yollar yaptık” diye caka satarken, o köprüyü, inşaatı yolu yapan benim emekçi dostum akşam eve dönerken 3 çocuğuna bir ekmek alamıyor, damında ısınamıyor bile, asgari dahi yaşayamıyor. 
Bu sorunları dile getirmek amacıyla Cumartesi öğlen Dev-Sağlık İş’in düzenlediği asgari ücret eylemine katıldık. Şişli Camii’nin önünde toplandık ve AKP binasına kadar yürüdük. Sloganlarımızla, coşkumuzla AKP’nin sadaka düzenini reddettiğimizi haykırdık.
 
İnsanlığın kurtuluşu sosyalizmde!
Ben buradan Amerika yeniden keşfe çıkmayacağım, insanlığın can çekiştiğini hep birlikte görüyoruz. 
Biz bize bunu reva gören hakim düzenin haddini bildirme peşindeyiz.
Yaşamayı ölümü göze alacak kadar seviyoruz… 
Ve hep birlikte diyoruz ki, 
İnsanlığın kurtuluşu sosyalizmdir!
Çapa’dan İMD'li Bir Sağlık Emekçisi
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder