20 Temmuz 2012 Cuma

TOGO İşçilerinden Çalışma Bakanlığı’na Yürüyüş



Üçüncü ayını doldurmak üzere olan TOGO direnişi, dün (Perşembe) ilk günkü kadar canlıydı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapılacak yürüyüş için desteğe gelen sendikalar ve devrimciler direniş alanını yeniden canlandırmıştı. TOGO direnişçileri son bir aydır Ankara’nın merkezinde, Kızılay’da, açtıkları standlarda direnişe destek için imza topluyorlardı. İmza kampanyasına yoğun ilgi olmuştu. Yaklaşık 12 bin imza toplayan TOGO direnişçileri bu imzalarla beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirmeyi hedefliyorlardı. İşçi sınıfının militan devrimcileri olarak bizler de ilk günden bu yana olduğu gibi yanlarındaydık.

Saat 12.30’da hep birlikte direniş alanından 3 km. uzaklıktaki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na doğru pankartımızla, sloganlarımızla yürüyüşe başladık. Ankara’nın en işlek yollarından biri olan ve birçok bakanlığın konumlandığı Eskişehir yolu üzerinden yürüyüşümüzü “Sendika Suç Değil, Anayasal Haktır!”, “Sendika Yoksa Üretim de Yok!”, “Tazminata Uzanan Elleri Kıracağız!”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!” ve “Yaşasın Sınıf Dayanışması!” diye haykırarak sürdürdük. Yürüyüşümüz boyunca sınıf mücadelesi adına güzel anlar yaşadık. 30-40 kat yüksekliğindeki inşaat halinde olan binalarda çalışan inşaat işçilerinin yumruklarını kaldırarak sloganlarıyla destek sunması bizleri daha da cesaretlendirdi.
Bakanlık önünde bizleri bekleyen, sendikalardan dostlarımız vardı. Hep bir ağızdan sloganlarımızı tekrar haykırdık: “İşçiler Burada Bakanlık Nerede”, “Yetkiyi Durdurma, İşçiyi Kıydırma”! Yapılan basın açıklamasında hükümetin iki sendikadan söz ederken işçilerin bir sendikaya üye olduklarında bile yetki alamadıkları ve bu konuda hükümetin sözlerine güven olmadığı vurgulandı. Üç aydır yanıbaşında süren direnişe kayıtsız kalan bakanlığa artık konuya müdahil olması yönünde baskı yapıldı. Bunun yanı sıra kıdem tazminatına yönelik gündemde olan yasa değişikliğinin bu hakkımıza yönelik bir saldırı olduğu ve buna karşı sessiz kalınmayacağı dile getirildi. Basın açıklamasının ardından toplanan 12 bin imza bakanlığa iletildi.
Bizler de buradan haykırıyoruz: İşçi sınıfının en temel haklarına göz diken, kıdem tazminatına saldıran, sendikalaşma hakkını görmezden gelen ve işçileri işten atan patronların koruyuculuğunu ve sözcülüğünü yapan burjuva hükümete karşı hep birlikte mücadeleye!
Yaşasın TOGO Direnişimiz!
Yılgınlık Yok Direniş Var!
Sermaye Elini Kıdem'imden Çek! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder