1 Mart 2016 Salı

SGK'dan Yeni Uygulama: Sigara İçene Kanser İlacı Yok!

SGK, 3 Şubat’tan itibaren akciğer kanseri olan hastaların ilaç parasını karşılamak için "sigara içmemiş olma" şartı getirdi. Hızını alamayan SGK bununla da kalmadı, multiple skleroz (MS) hastalığında kullanılan fingolimod etken maddeli ilacın ödenmesi için başka bir ilacın bir yıl süreyle kullanılmasını şart koştu.

SGK'nın bu uygulaması, temel yaşam hakkı olan sağlık hakkına karşı bir saldırıdır. Milyonlarca işçinin ücretinden kesilen primlerle ekonomisini sağlama alan SGK, geniş emekçi kitlelerin zaten kısıtlı olan sağlık hakkını kullanmasını sağlayan, sınırlı kazanımlarımıza karşı bir saldırı başlattı. Süreç, sağlığın her geçen gün piyasalaştığı ve ticari bir hizmete dönüştürüldüğü; sağlık emekçilerine ise esnek, güvencesiz çalışmanın dayatıldığı, "sağlıksızlık sektörüne" evrildi. SGK bu uygulamanın gerekçesinin tasarruf amaçlı olduğunu belirtti.

SGK'nın kâr hırsı işçi sınıfına ölüm getirmektedir. Sağlık sorununu çözmekle ve hastanelerde kuyrukta beklememekle övünen AKP hükümeti, hızla sağlık alanını ticarileştirmekte ve parası olmayana hastane kapılarını kapatmaktadır. Sağlık, tüm vatandaşlar için ulaşılabilir bir kamusal hizmet olması gerekirken, kapitalistler ve onların hükümetleri için iyi kâr getiren bir yatırım alanına dönüşmüştür. İnsanların sağlık problemleri üzerinden zenginliğine zenginlik katan bir sistemdir kapitalizm. Herkesin eşit, ulaşılabilir, parasız, nitelikli bir sağlık hizmeti yalnızca işçi sınıfının iktidarıyla hayat bulacaktır.

Kapitalizm öldürür, kapitalizmi öldürelim!

Bursa'dan İMD'li Bir İşçi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder