20 Ocak 2014 Pazartesi

Hrant'ı 7. Ölüm Yıldönümünde de Unutmadık



Hrant Dink’in bugün devlet tarafından katledilişinin tam 7. Yılı. Onu dostlarından, sevdiklerinden, ailesinden ayıran, sokak ortasından hunharca katleden devlet, bugün kendi pisliğini gözler önüne sermek adına Hrant Dink’in anması sırasında Şişli’de kendi kolluk kuvvetlerine beyaz bereler taktırdı. Ve yapmış olduğu bu katliamı gözler önüne artık saklamadan da sergilemiş oldu.

Hrant Dink’in delik ayakkabısı kadar bile değeri olmayan bu devletten elbette bunun hesabı sorulacaktır. Bugün binlerce insan Hrant’ı yeniden anmak ve onun davasına ortak olduğunu haykırmak için, onun ve ailesinin yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacaklarını göstermek için Agos’un önünde toplandı. 

Bugün hepimiz hangi ırktan, hangi mezhepten olduğumuzun önemsizliğini haykırarak “Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz” dedik. Sokaklar Hrant’ın sözleriyle, arkadaşlarının yaptığı konuşmalarla ve Ermenice, Türkçe, Kürtçe sloganlarla yankılandı. 

Hrant Dink’i katleden devlet onun kardeşçe yaşama olan bakışından hiç bir zaman memnun olmadı. Çünkü asıl istenen kardeşlik değil, düşmanlık dolu bir düzende kendi çıkarlarını sağlamak ve bunu korumaktı. Bu nedenle Hrant Dink ve onun gibi yaşama barış içinde bakan insanlar devlet için tehlike yaratan insanlardı. Tehlikeyi ortadan kaldırmak ve kendi düzenini rahatça kurabilmenin derdine düşenler bugün onun anmasında bile kendilerini gösterdiler. 

Onları çaldıkları milyonlarını ayakkabı kutularında saklarken Hrant’ın delik ayakkabısının hesabı sorulmaz mı sanırlar? Bizler bir ölür, bin doğarız yeniden. Yıktığını sandığın her yerden yeniden mücadelemizle filizlenip doğarız.

Su çatlağını buldu Ahparig…
İstanbul'dan bir İMD'li

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder