20 Ocak 2014 Pazartesi

Bursa'da Hrant Dink Anması



İMD olarak, Bursa'daki Hrant anmasındaydık.

Saat 12'de Setbaşı köprüsünde kitle toplanmaya başladı, katılım önceki anmalara nazaran epeyce azdı. Bursa'daki sosyalist, devrimci yapıların katılımı temsili düzeydeydi. Sendikalar ve kitle örgütleri ise yok denecek kadar azdı.



Setbaşı köprüsünden alkış ve ıslıklarla başlayan yürüyüş, "Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeniyiz,  Kâtilleri biliyoruz affetmeyeceğiz, Faşizme inat kardeşimsin Hrant, Türk Kürt Ermeni, yaşasın halkların kardeşliği" sloganları eşliğinde Heykel’e kadar sürdü.

Bursalı  İMD'liler olarak hazırladığımız Türkçe, Ermenice dövizlerimizi açtık. "Hrant’ın katili sermeye devleti", "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" sloganlarını attık. Kitle Heykel’in arkasındaki eski adliye alanına geldiğinde basın açıklaması okundu. Açıklamayı Hrant’ın arkadaşları adına Rüstem Avcı  okudu.

Basın açıklamasında Hrant'ın gerçek kâtillerinin 7 yıldır korunduğu, kâtilleri yargı önüne çıkarana dek mücadelenin süreceği belirtildi. 



Basın açıklaması şu sözlerle son buldu: ''Ve bir kez daha söz veriyoruz, adalet yerini bulmadan biz bitti demeden bu dava bitmeyecek, Hrant için adalet için işte buradayız. Ahparig yan yanayız, omuz omuzayız.”

Anma sloganlarla sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder