8 Mart 2014 Cumartesi

Bursa'da 8 Mart Paneli



Bursa'da   8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü panelimizi, 2 Mart Pazar günü gerçekleştirdik.
Panelde Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihsel özü, kazanımları ve günümüzdeki anlam ve önemi konuşuldu.
Panelde 8 Mart'ın New York'ta kadın işçilerin çoğunlukta olduğu dokuma fabrikasında (''eşit işe eşit ücret '' ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için) başlattıkları grevde  yakılarak katledilişlerinin yıldönümü olduğunu, fakat günümüzde 8 Mart'ın içinin boşaltılarak tasfiye edilip cinsiyet temelli "Dünya Kadınlar Günü"ne indirgendiğini, tarihsel ve sınıfsal özünün saptırıldığını belirttikten sonra 8 Mart'ın bir sınıf mücadelesi olduğunu öneminden bahsettik.
Kadınların sınıf mücadelesinde tarihe çıkışını ve militan mücadelelerinin Fransız Devrimi (1789-1799), Paris Komünü (1871), 1917 Rusya Devrimi ile dünya sahnesinde aldığı yeri, aktif olarak sınıf mücadelesindeki önemini konuştuk. Daha sonra, (Burjuva) Feminizm ve Marksizm'de kadının yerini bir kez daha konuşarak günümüzdeki kadın sorunlarını katılımcılarımızla birlikte söyleşi şeklinde gerçekleştirdik.
Yurtdışından gelen yoldaşlarımızın görüşlerini de dinledikten sonra enternasyonalist mücadelemizin zorunluluğunun öneminden ve deneyimlerimizden konuştuk.
Panelimizin sonunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü, sınıfsal özüne yakışır bir şekilde, Greif işçileriyle el ele kutlama kararı aldıktan sonra tüm kadın ve erkek işçileri 9 Mart'ta Greif işçileriyle, sınıf kardeşlerimizle dayanışmaya çağırdık.
8 Mart Kızıldır Kızıl Kalacak!
Greif İşçisi Yalnız Değildir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder