25 Mart 2014 Salı

Bursa 2014 Newroz'undaydık




Demirci Kawalardan Mazlum Doğanlara Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesiyle özdeşleşen Kürt ulusunun kendini var ediş savaşında bir sembol haline gelmiştir Newroz.



Ulusların kaderlerini kendilerinin tayin hakkını savunan biz devrimci Marksistler, Kürt ulusunun özgürlük mücadelesinin her zaman destekçisi olduk.Yaşadığımız coğrafyada da Kürt ulusunun özgürlük mücadelesinde bir sıçrama noktası olan Newroz'a her yıl olduğu gibi bu yıl da katıldık.
Bursa Newroz'u geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Gökdere Meydanı'nda kutlandı. Saat 11.30 gibi Gökdere metro istasyonunda toplanmaya başladık. Kitlenin Newroz alanına gelmesiyle birlikte 12 gibi Newroz başlamış oldu.
Saat 12 gibi kortejimizi oluşturup Gökdere metro istasyonundan yürüyüşümüzü başlatmış olduk. Pankartımızda Türkçe ve Kürtçe “başkasını ezen ulusun işçisi özgür değildir” sloganı yazılıydı. Kortejli flamalı bir şekilde Newroz alanına doğru yürüyüşe geçtik. “Taşeron değil, emperyalist Türkiye”, “Biji bratiya gelan”, “Biji serhildan azadiya kürdistan”, “Yaşasın militan mücadelemiz”, “Ya sürekli yıkım ya sürekli devrim” sloğanları eşliğinde çoşkulu bir şekilde Newroz alanına girdik.
Newroz alanına girerken Newroz komitesi alana girdiğimizi duyurarak bize “hoşgeldiniz” mesajını iletti. Alana girişimizde çok yoğun bir ilgiyle ve çoşkuyla karşılandık. Sloğanlarımıza eşlik eden ve kortejimize katılan kişi sayısı neredeyse iki katına ulaştı. Newroz alanındaki genç bir kitle flama ve bayraklarımızı alıp trafik lambalarına ve otobüs duraklarının üzerine çıkıp eylem sonuna dek bayraklarımızı dalgalandırdı. Pankartımızı boş bir alana astık.


Konserin başlamasıyla birlikte geniş halaylar kuruldu ve uzun süre çoşkulu şekilde çekilen halaylara katıldık. Yapılan konuşmalarda Newroz’un tarihçesinden Kürt ulusunun uzun yıllardır verdiği mücadeleden bahsedildi. Barış ve kardeşlik mesajları verildi. Hasta olan siyasi tutsakların tedavi edilmesi gerektiği, tüm siyasi tutsaklara özgürlük talebinde bulunuldu. HDP’nin belediye başkan adayları tanıtıldı. Adayların yaptıkları konuşmalarda HDP’nin kuruluş süreci ve projelerinden bahsedildi. HDP için oy istendi.Saat 3 gibi Newroz ateşi yandı. Kitlenin çok büyük çoşkusuyla ateşin üzerinden atlanıldı. Saat 5 gibi halaylarla sloganlarla Newroz son buldu.
Bursa İMD olarak bu Newroz’un bizim için önemi ilk kez kortejli, flamalı bir şekilde Newroz alanına girmemizdi. Kürt emekçilerin yoğun yaşadığı mahallelerde yürüttüğümüz çalışmanın karşılığını bulduğunun göstergesiydi. Kitlenin bizi sahiplenip bayrak ve flamalarımızı ellerinden bırakmamaları, bayraklarımızı trafik lambalarının tepelerinde dalgalandırmaları bizim içn çok anlamlıydı. 
BAŞKASINI EZEN ULUSUN İŞÇİSİ ÖZGÜR DEĞİLDİR!
YAŞASIN MİLİTAN MÜCADELEMİZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder