17 Mayıs 2014 Cumartesi

Bursa Görükle’de Soma Katliamı İçin Yürüyüş





Soma maden işçilerinin katledilmesine Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin de tepkisi büyüktü. Görükle’de yapılan eylem, ilk olarak saat 16’da Kazım Koyuncu Sanat Sokağı'nda oturma eylemiyle başladı. 


Oturma eylemi sırasında Uludağ Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından maden işçilerini anlatan sokak tiyatrosu yapıldı. Sonra yürüyüşe geçildi. Kazım Koyuncu Sanat Sokağı'ndan başlayan yürüyüş, Görükle’nin içini dolaştıktan sonra aşağıdaki büyük amfide Uludağ Üniversitesi toplulukları ile birleşerek Soma maden işçileri için ne yapılabileceğinin konuşulmasıyla son buldu.






Sonrasında yürüyüşe katılmak isteyenler ile Kazım Koyuncu Parkı'na tekrar yüründü. Kazım Koyuncu Parkı’nda forum yapıldı. Bu süreçten sonra neler yapılabileceğine ilişkin öneriler alındı ve forumdan çıkan kararlarda temsilciler seçildi. Kazım Koyuncu'da her gün farklı saatlerde oturma eylemi yapılması, Soma işçilerinin unutulmaması için Sanat Sokağı'nda fotoğraflar sahnelenmesi kararı alındı. Daha sonrasında belgesel gösterimi yapıldı. “16 Ton” isimli belgeselin izlenmesinin ardından “Maden” filmi izlenerek eylem son buldu.


Yürüyüşte "işçilerin katili sermayenin devleti”, "ya sürekli yıkım, ya sürekli devrim" sloganlarını attık.

İşçi katillerinden hesabı işçi sınıfı soracak!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder