1 Mayıs 2014 Perşembe

İMD'ye Keyfi Polis Baskını - Baskılar Bizi Yıldıramaz!



30 Nisan gecesi 11'e doğru Beşiktaş'taki yerimize onlarca TEM polisi tarafından baskın yapıldı. Durumu önceden hissedince kapıyı kapattık.
Polisler kapı önüne geldiklerinde defalarca "kafasına sık, kafasına sık" diye bağırarak terörize etmeye çalıştılar, fakat bekledikleri etkiyi yaratamayınca sustular.
İçeri girdikten sonra herkesi salona topladılar. Avukat çağırma hakkımızı engellemeye çalıştılar. Israr  ettik. Direndiğimizi görünce yalnızca Elif yoldaşımızın telefon kullanmasına izin verildi.
Ceplerimiz boşaltıldı. Odalar darmaduman edildi. Çantaların tek tek kime ait olduğunu sordular. İsim vermedik. Elif yoldaşımız "benim üstüme yazın" dedi. Zaten en sonda bir tek onu gözaltına aldılar.
Avukatlar geldi, tutanak tutuldu, hiçbir şey bulamadılar. Ama megafonumuzu markasına kadar tutanağa yazdılar. Kızıl fularlar ve baretler bile alındı. 
Bir yoldaşımızın şeker hastası olan eşiyle görüşmesini engellemeye çalıştılar. 
Salondayken kesinlikle moralimizin bozulmamış olması, 1 Mayıs havasına şimdiden girmiş olmamız bazı polislerin sinirini epey bozdu.
Kadın polis yoktu. Baştan rest çektik, kadınların üzerini arayamazsınız diye. Nitekim arayamadılar.
Şu an bir grup yoldaş Beşiktaş'ta, bir grup Vatan'da, bilgi aldıkça aktaracağız. Polis baskını mücadele hırsımızı ve hıncımızı bilemekten başka bir şeye yol açamazdı, öyle de oldu.
Derneğimize polis baskınından sonra, yarın (bugün) Taksim'e gelemeyecek yoldaşlarımız da (aile baskısı, mesai terörü vb) gemileri yaktık diyerek ne olursa olsun geleceklerini bildirmeye başladılar!
Planımızda herhangi bir değişiklik yok, "1 Mayıs 1 Mayıs alanında kutlanır!" diyerek Taksim'deyiz! Servis güzergahlarımız ve saatlerimiz aynı, Beşiktaş'ta 9'da toplanmış olacağız.
Baskılar-Baskınlar Bizi Yıldıramaz!
Kahrolsun AKP diktatörlüğü!
Kahrolsun Ücretli Kölelik Düzeni!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder