3 Haziran 2013 Pazartesi

İnsanlar O Kadar İçten Küfrediyorlar ki Tayyip’e! Ama…



Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim, biz devrimciler, yani sadece Tayyip’e değil, Tayyip’i ve Tayyipleri yaratan tüm sisteme karşı olanlar küfre karşıdır!
Can Baba “Küfür burjuvazinin ağzında lağım çukurudur, işçi sınıfının ağzında açan çiçektir” demiş, ama küfürlerin çoğu erkek egemendir, kadınları aşağılayıcı, pasifleştirici niteliktedir.
Dahası küfür iletişimi zorlaştırır, hani şu “haklıyken haksız duruma geçme” saçmalığına benzer şekilde, haksızı sözde mağdurlaştırıp arkasındaki kitlenin saflarını sıklaştırır. Ayrıca burada olduğu gibi bir siyasi mücadele söz konusuyken (“Tayyip İstifa!”), talebi muğlaklaştırır. 
Denilebilir ki, her şeyi kişiselleştiren, ülke yönetmeyi sidik yarışına çeviren, önüne gelene hakaretler yağdıran bir adama en çok da anladığı dilden seslenmek “koymaz” mı?
Orası öyle! Gerçekten de meydanda insanlar o kadar içten, inanarak, ağız dolusu küfrediyorlar ki, bunun Tayyip’in dilindeki karşılığı “Men dakka dukka”dır, yani etme bulma dünyası… Millete “ananı da al git” diyen, herkese sövüp sayan bir başbakanın sonu böyle olur: Türkiye tarihinde hiçbir siyasetçiye olmadığı kadar ağır küfürler ediliyor!
Ama biz yine de sövmeden “yola devam” diyelim; bu dil, maazallah(!), bizi ona benzetir! Zaten hiçbir küfür, örneğin “Şerefine Tayyip” gibi yaratıcı sloganlar kadar onu vuramaz ve hiçbir küfür “Tayyip İstifa”yı gerçeğe dönüştürmekten onu daha fazla acıtamaz!
AKP hükümetini istifa ettirene kadar ve kaderimizi kendi elimize alana kadar mücadeleye devam!
İşçi Mücadele Derneği
2 Haziran 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder