9 Haziran 2015 Salı

Diyarbakır'da Faşist Saldırı Var!



Diyarbakır'da Hizbulkontracı Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırı sonucu öldürüldü. En son söylenecek sözü en başta söyleyelim: AKP'nin işidir!

AKP yaratmaya çalıştığı hanedanlığın koltuklarını korumak için her türlü kışkırtıcı eyleme girişecek demiştik. Bu operasyonla verilmek istenen mesaj: "Biz gittik kaos geldi"dir!

Erdoğan, düştüğü iktidarsızlık çukurundan ülkeyi kan gölüne çevirerek kurtulmak istiyor. İşte Amed’deki provokasyonun alt metni budur.



Tam da Erdoğan yaklaşık iki gündür konuşmuyor, sesi soluğu kesildi (RTE'nin ne kadar zamandır konuşmadığını gösteren sayaç: http://www.tickcounter.com/countup/20150607023000pm/w433/President_Erdo%C4%9Fan_Has_Been_Off-Air_For) derken tezgahlanan bu operasyonun amacı, Kürt hareketinin meşru savunma mekanizmalarını harekete geçirip işte yine “terör”e başladılar dedirtmektir. Erdoğan kendi bildiği dilden konuşmaya devam etmektedir: Ben yoksam gerisi tufan!

Ne yazık ki Siyasal İslamcı diye nitelenen kesimin İslamcılık dozu arttıkça ahmaklaştığından bunu yutmaması mümkün değil (yutmaya teşne de denebilir).

Seçimden önce de söyledik şimdi de tekrar ediyoruz: Seçimle gitmeyecek!

Bu pisliğin arkasından kovalayacağını bilen hiçbir AKP’li bu düşüşü demokrasi çerçevesinde vakur bir şekilde kabul etmeyecek.

Erdoğan ve şürekasının Amed’de başlattığı operasyonun seyri şöyle izleyebilir:  Hizbulkontracı öldürülür, Hizbulkontra devlet destekli misillemeyle birkaç can alır, Kürtler meşru müdafaaya geçer, yandaş medya "terörö" başladı der, ama daha önemlisi MHP tabanına oynamaya başlar, ülke bölünüyor, PEKAKA azıttı, sözde milliyetçi Bahçeli halen şartlar öne sürüyor, oysa biz ona Milliyetçi Cephe hükümeti öneriyoruz diye MHP tabanını inceden (inceden? Kalın kalın) işlemeye başlar. MHP yola gelir, 1-2 yıl veya bir süre koalisyon denenir, bu sürede operasyonlara başlanır, terör azıttı vb. Sonra ver elini yeni seçimler, Katil şansını bir daha dener…

PKK'nin bu senaryoya karşı mutlaka yeni bir stratejisinin olması lazım. Seçim sonucunda yeni bir paradigma ortaya çıkmıştır. Eskiden müzakere lazımdı. Oysa Kürtlerin önünde şu an itibarıyla iktidara gelerek/koalisyonla meclis çatısı altında bu işi çözme alternatifi belirmiştir (bugün değil, bir sonraki seçimde). Bunun iyi okunması lazım. Eski hesaptan düşünmeden vazgeçmelidir. Örneğin PKK'nin tek taraflı ve kesinkes silah bıraktığını açıklaması muazzam bir etki yapar, hem AKP'nin pis oyununu bozar hem de bir sonraki seçimde HDP ile CHP'nin oyları yer değiştirebilir, HDP 2. parti olabilir. Eskiden bu alternatif yoktu, şimdi, 7 Haziran'dan sonra artık yeni bir paradigma var. Proaktif davranan bu filmin finalini istediği gibi yazacaktır.

HDP, tıpkı #SeniBaskanYaptırmayacağız'da olduğu gibi önden gitmelidir. AKP'nin işi şiddet sarmalına çekeceği açıktır, bir haftada rüzgar tamamen tersine dönebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder