29 Ekim 2012 Pazartesi

Açlık Grevinin 46. Gününde Kadıköy’deydik




Açlık grevleri sürüyor ve bu eylemin sesini duyurabilmek adına Cumartesi günü Kadıköy’de de bir eylem yapıldı. Cezaevleri İzleme Koordinasyonu’nun düzenlediği destek eyleminde hükümete cezaevlerinde süren açlık grevlerinin ölümler yaşanmadan ve kalıcı sakatlanmalar oluşmadan bitirilmesi için talepler dikkate alınarak çözüm bulunması çağrısı yapıldı

Koordinasyon yürüyüşü Kadıköy Altıyol’dan İskele Meydanı’na kadar yapmayı planlıyordu, fakat polisin tüm yolları kapatması üzerine Boğa Heykeli’nde bir araya gelen 1.000’i aşkın kişi “Cezaevlerinde ölüm değil, çözüm” pankartı arkasında bir saat boyunca trafiği kapatarak oturma eylemi yaptı.
58 cezaevinde 680 tutuklu ve hükümlünün ’Abdullah Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının yaratılması, anadilde savunma ve eğitim hakkının tanınması” talebiyle başlattığı açlık grevi 12 Eylül 2012’den bu yana 46 gündür sürüyor.
KESK Dönem Sözcüsü Gıyasettin Yiğit’in okuduğu Cezaevleri İzleme Koordinasyonu açıklamasında Adalet Bakanlığı’ndan Tabip Odaları’nın ve insan hakları savunucularının açlık grevi yapılan cezaevlerine girmeleri için izin vermesi istendi, açlık grevi yapanların tecrit edildiklerine, hekim kontrolü altında olmadıklarına dikkat çekildi. Cezaevlerini ziyarete giden avukatlardan aktarılan bilgilere göre cezaevlerinde psikolojik ve fiziksel baskı uygulamaları görüldüğü, B1 vitamininin içeri alınmadığı, bayram süresince cezaevi hekimlerinin izine ayrıldığı ve Türk Tabipleri Birliği’nin tutukluları yakın takibe alma taleplerinin reddedildiğini duyurdu.
‘‘Cezaevi yönetimleri açlık grevcilerini yalnızlaştırma ve tecrit altında tutma uygulamalarına son vermeli, ivedi olarak sağlıklı içme suyu, tuz, şeker ve yaşamsal önemi olan B1 vitaminini mutlaka temin etmeli ve isteyen grevcilere ulaştırmalıdır.’’

 Eylemin ardından HDK Milletvekili Sebahat Tuncel konuştu. Eylem, “Tecridi kaldırın ölümleri durdurun”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek, katil devlet hesap verecek”, “Yasasın halkların kardeşliği”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”,  “Önümüze değil ölümlere barikat”  ”İçerde dışarda hücreleri parçala” sloganları ile son buldu. Biz de İMD olarak bu eylemde yerimizi aldık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder