2 Ekim 2012 Salı

ODTÜ'de Yemekhane Eylemleri Kazanımla Sonuçlandı



ODTÜ öğrencileri olarak, geçtiğimiz dönem yemekhane fiyatlarının diğer üniversitelere göre yüksek olmasını kabullenmemiş ve fiyatların düşürülmesi için bir dizi eylem gerçekleştirmiştik (bkz. ODTÜ'deYemekhane Eylemleri). Verdiğimiz mücadeleyi geri adım atmadan sürdürmüştük. Bunun üzerine rektörlük 17.05.2012 tarihinde yaptığı açıklamayla yemek fiyatlarında önümüzdeki dönem düşüşe gideceğini açıklamıştı.
Bu dönem okulların başlamasıyla birlikte hemen bu açıklamanın peşine düştük. Rektörlükten yaptığı açıklamanın arkasında durmasını bekledik. Nihayet Cuma günü rektörlük yemek fiyatlarını düşürdüğüne dair açıklamayı yaptı.
Rektörlük tarafından 17 Mayıs 2012 tarihinde yapılan duyuruya göre:

* Öğrencilerimiz için Kafeteryada tek öğün tabldot fiyatı 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1,95 TL olarak uygulanacaktır;
* Kafeteryayı sıklıkla kullanan öğrencilerimiz için ek indirim uygulaması, son teknik çalışmalar tamamlanarak Ekim ayı içinde başlatılacaktır. Ek indirim uygulamasıyla, tek öğün tabldot fiyatı, Kafeterya’da son 30 gün içerisinde 12 öğünden fazla yemek yiyen öğrenciler için 1,65 TL olacaktır.
Bakanlar Kurulunun birinci öğretimde öğrenci katkı paylarını kaldırmasıyla, öğrencilerimiz için kullanılan ODTÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı gelirlerinde çok önemli düzeyde azalma yaşanabilecektir. Bu olumsuz gelişmeye rağmen, 24 Eylül 2012 günü yeni Akademik Yılın açılış töreninde belirtildiği gibi, bu akademik yılın başında kafeterya fiyatlarını düşürme kararımız uygulanacak ve öğrencilerimizin barınma-beslenme-sağlık-kültür-spor olanaklarını sürekli olarak iyileştirme çalışmalarımız devam edecektir.
Başarılı bir dönem dileklerimizle,
Rektörlük

Bu süreç  bizlere, mücadele etmeden bir şeylerin elde edilemeyeceğini tekrar göstermiş olması açısından son derece önemlidir. Bundan gerekli dersi çıkaralım ve küçük, büyük demeden hakkımız olan her şey için mücadele etmek gerektiğini unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder