30 Nisan 2013 Salı

1 Mayıs'ta 1 Mayıs Alanındayız!



Bilindiği üzere 1 Mayıs, işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Avusturalya’dan Kuzey Kutbu’na, Afrika’dan Asya’ya, Amerika’dan Avrupa’ya yüz milyonlarca emekçi sömürüsüz, baskısız ve savaşsız bir dünya özlemini 1 Mayıs alanlarında haykırmaktan onur duymaktadır.
1 Mayıs'ın yaklaştığı şu günlerde, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu en önemli şey demokratikleşmedir. Bu anlamda Türkiye emekçileri için Taksim’de olmak “inatlaşma” değil, demokrasi mücadelesinin olmazsa olmazlarındandır. Çünkü Taksim Meydanı 36 insanımızın katledildiği 1 Mayıs '77 Katliamı’nın ardından 1 Mayıs’la özdeşleşmiş; 1 Mayıs Meydanı olmuştur. Emekçilere yapılan en kanlı saldırı, bu alanda gerçekleşmiştir. Bu, bir sembol değil, bedelini Türkiye emekçilerinin kanıyla, gözyaşıyla ödediği bir tarihtir. Bu nedenle; Taksim, 1 Mayıs Alanı’dır.
Bugün, 1 Mayıs’ın tatil ilan edilmesi, Türkiye emekçileri için önemli bir kazanımdır. Emekçiler bu kararı, çok gecikmiş bir adım olarak değerlendirmektedirler. Kimse bu karardan yola çıkarak, atılan adımın emekçilere bahşedilen bir lütuf olduğunu düşünmemelidir. Atılan adım, 30 yıl önce gasp edilmiş bir hakkın, onlarca yıldır Türkiye emekçilerinin sürdürdüğü ısrarlı mücadelenin, ödenen bedellerin sonucudur.                                                                                                     
İMD'li bir temizlik işçisinden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder