2 Mayıs 2013 Perşembe

Mücadele ile Yoldaşlığımızı Kazanıyoruz



Bu sene 1 Mayıs hazırlıklarımız çok erken başladı. Toplam sayımıza oranla geniş bir grupla her gün temas halinde, kolektif şekilde İstanbul’un birçok semtinde ve illerde çalışma yürüttük. Hiçbir özellik ayırt etmeksizin işçi-emekçileri, kalbi komünistçe atan herkesi elimiz uzandığınca 1 Mayıs'a katılmaya davet ettik. 1 Mayıs’ın önemini, işçi sınıfının haklarını savunabilmesi için elindeki en önemli fırsatlardan biri olduğunu yorulmadan anlattık. Yüzlerce kişiyle bir araya geldik. Önce 1 Mayıs pikniğimizi gerçekleştirdik. İki yakada da pikniğimiz kalabalık ve coşkulu geçti. Pikniğimize katılan herkesle tek yumruk olduğumuzu hissettik.


1 Mayıs’ta ise her şey çok daha farklıydı. İlk saatlerden itibaren her şey planlandığı gibi ilerliyordu. Tüm yoldaşlar çok heyecanlıydı, hepimizin yüzünde hak ettiğimiz şeyler için mücadele edecek olmanın mutluluğu vardı. Bazılarımız elbette çekiniyordu, fakat haklı olmanın verdiği özgüven ve yoldaşlara güven olunca geriye kalan savaşma isteğiydi.

 


Beşiktaş’ta birbirimize adeta kenetlendik, kol kola zincirimiz bunun bir ifadesiydi. Kortejimizde hemen her sektörden işçiler, öğrenciler vardı. Grup grup öncü çatışmalar örgütledik. Barikatları zorlarken de geri çekilirken de disiplinli ve örgütlüydük. Birçok kez biber gazı ve tazyikli suyla saldırıya uğramamıza rağmen hiçbir yoldaşımızı geride bırakmadık. Yaralı yoldaşlarımızla sağlık ekibimiz ânında ilgilendi, hastalanan yoldaşlarımıza refakat edildi. Kol kola tüm olumsuzluklarla mücadele ederken bir kez daha tecrübe edindik, devlete kolay lokma olmadığımızı gösterdik ve en önemlisi yoldaşlığımızı kazandık. Bizim için devrime giden yolda en önemli şeyler de bunlar zaten.



Yaşasın Militan Mücadelemiz!
Yaşasın İşçi Mücadele Derneği!
İMD'li bir sağlık emekçisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder