24 Aralık 2013 Salı

YALANCILIĞA, HIRSIZLIĞA, İŞBİRLİKÇİLERE VE ŞOVENİSTLERE KARŞI “DİREN BURSA” YÜRÜYÜŞÜNDEYDİK



  Yürüyüş, Bursalıların yoğun ilgi ve katılımıyla Setbaşı kütüphanesinden saat 16.00’da başladı.
 “Hırsız var, hırsız var”, “hükümet istifa'' sloganları eşliğinde Heykel’deki Halkbank önüne gelindi. Halkbank önünde bir süre duran kitle ''işte burası hırsızlar yuvası'' sloganlarını atarak yürüyüşe devam etti.
Yürüyüşte hiçbir grubun flama ve bayraklarını almamasından dolayı yanımızda getirdiğimiz bayraklarımızı biz de açmadık. Yürüyüşe daha sonra TGB ve İşçi Partisi’nin bayrak ve flamalarıyla dâhil olmasıyla birlikte biz de İMD bayraklarımızı açtık.


TGB ve İP'lilerin yürüyüşü şovenist havaya sokmak için attıkları “ulusalcılık bayrağı yukarı, ne mutlu türküm diyene, Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla tam kortejimizin arkasından yürüyüşe dahil oldu.
Biz de enternasyonalistler olarak ''ÖZGÜRLÜK SAVAŞAN İŞÇİLERLE GELECEK!”, “TAŞERON DEĞİL EMPERYALİST TÜRKİYE!”, “YAŞASIN MİLİTAN MÜCADELEMİZ!'' sloganlarımızı attık.
Onların  ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganına cevaben ''MUSTAFA SUPHİ’NİN YOLDAŞLARIYIZ!'' sloganımızı attık. 


Sloganlarımız, yürüyüşteki duruşumuz epeyce ilgi uyandırdı. Yürüyüşte radikal bir şovenist havanın esmesini kısmen de olsa engelledik. Yürüyüş komitesi bayraklarımızı kaldırmamızı istedi. Biz de TGB ve İP bayraklarını kaldırmadan,  bayraklarımızı indirmeyeceğimizi belirttik. Daha sonra faşistler bayrak ve flamalarını indirdi,  biz de kendi bayraklarımızı topladık.
Yürüyüş AKP il binasının önüne ayakkabı kutusu bırakılarak son buldu.
YAŞASIN MİLİTAN MÜCADELEMİZ.
Bursa’dan İMD’li bir kadın militan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder