19 Kasım 2015 Perşembe

Silvan’da, Silopi’de, Nusaybin’de Sermaye Devletinin Katliamı Var!

Şaibeli, tehditkâr seçim sonuçlarının ardından AKP “yeni Türkiye” için kaldığı yerden katliamlarına devam ediyor. Seçim öncesinde Van mitinginde Davutoğlu "Biz tek başımıza iktidara gelemezsek beyaz toroslar cirit atar” demişti. Bugün beyaz toroslar gitti, yerlerine zırhlı araçlar, cipler geldi. Silvan'da 6 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi,  12 gün sürdü. En az 7 sivil insan katledildi, 3’ü ağır yaralandı. Tekel, Konak ve Mescit mahalleri polis ve asker ablukasındaydı.

Tanklarla mahallelere saldırılmakta, 90'lı yıllarda olduğu gibi kahveler taranmaktadır. Temel gıda maddelerinin dağıtımı engellemektedir. Mahallere giriş çıkış yasağından dolayı cenazelerin defin işlemleri yapılamamaktadır. AKP seçim öncesi Cizre'de yaptığı uygulamayı, bugün Silopi'de, Silvan’da, Nusaybin’de yapmaktadır. Erdoğan diktatörlüğü Kürdistan'da devletin sömürgeci geleneğini en sert şekilde devam ettirmektedir. Kendi diktatörlüğünü kalıcılaştırmak için, Kürdistan'da oy alamadığı bölgelerde katliam girişimlerinde bulunarak, korku imparatorluğunu büyütmeye çalışmaktadır.

Sermaye devletinin katliamlarının önlenmesi için Silvan, Silopi ve Nusaybin halkıyla geniş, kitlesel, dayanışma eylemleri örgütlenmelidir. Sarayın savaş politikasına karşı her platformda uzlaşmaz şekilde savaşılmalıdır. Erdoğan'ın ve sermayenin savaş politikası yönetememe krizinin göstergesidir. Yönetememe krizinin, ekonomik krize dönüşmesi kaçınılmazdır.

İşçi sınıfının güncel ekonomik sorunlarını, sarayın savaş politikalarına bağlayan bir muhalefet örülmesi, halkların kardeşliğinin teminatıdır.

Halkların savaşına sınıfların barışına hayır!


                                                                                Bursa’dan İMD’li Bir İşçi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder