18 Nisan 2012 Çarşamba

Dr. Ersin Arslan'ın Öldürülmesi Çapa'da Protesto Edildi

Dün Antep’te 80 yaşında hayatını kaybeden bir hastanın 17 yaşındaki torunu, 26 yaşındaki hekim Dr. Ersin Arslan’ı bıçaklayarak öldürdü.
Olay üzerine, TTB, bugün öğlen eylem, Perşembe günü için ise iş bırakma kararı aldı. Bugün ülkenin diğer hastanelerinde olduğu gibi Çapa’da da Dr. Ersin Arslan'a yapılan saldırıyı, güvencesizliği ve müşteri memnuniyeti anlayışını protesto ettik ve sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yarın ise 11'de Çapa'dan Beyazıt'a yürüyeceğiz.
Ersin Arslan’ın öldürülmesi münferit bir vaka olarak görülemez. Nisan ayında 15 günde 49 işçi “iş kazası”na kurban gitti. Bu yüzden, Arslan’ın öldürülmesine, “Tamamen cehaletten kaynaklanan bir olay” diyen Antep valisi cahilin en sunturlusudur.
Sağlıkta piyasalaşmanın önünü iyice açmak için hekimlere demediğini bırakmayan başbakan ve sağlık bakanının suçlu olmadığını nasıl bir mantık iddia edebilir? Hekimlere yönelik saldırı ilk defa mı oluyor, yoksa kanıksanacak sıklıkta mı? Son bir buçuk yılda saldırılar neden arttı?
Hastanede hekime saldıran hasta yakını, otobüste şoföre çatan yolcu, TEKEL direnişindeki işçilere kızan özel sektör çalışanı… Sermaye düzeni “Böl ve Yönet” yöntemiyle işliyor. Okumuş olsun olmasın, birçok emekçi hastanelerde yaşadığı sorunların sağlık emekçilerinden kaynaklandığını düşünüyor, daha doğrusu böyle düşünmek kolayına geliyor. Oysa kendi yaşadığımız “yokluk”un hesabını yakınımızda yöremizde olanlardan, bizden biraz daha fazla kazanan, görece biraz daha iyi durumda olan ya da sermayenin emrinde çalışmanın verdiği zorluklardan ötürü yer yer bizi mağdur eden emekçilerden değil; çalışmadan kazananlardan, sermaye sahiplerinden ve devletten sormalıyız.
Bunun en iyi yolu da sendikalaşmak, örgütlenmektir. Dün aynı zamanda Olivier Mester adında bir pilotumuz da iş kazasında hayatını yitirdi. Bu da gösteriyor ki, sendikalaşmak-örgütlenmek sadece vasıfsız, düşük ücretli işçilere değil, tüm emekçilere şart.
Şimdi Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a soruyoruz: Hasta, daha doğrusu müşteri saldırısıyla ölmek ya da yaralanmak kaç performans puanı oluyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder