3 Nisan 2012 Salı

Zamlar ve Fasulye Gibi Nimetten Sayılmak

Dün derneğimizin twitter adresinden bir yoldaşımızın, “İnsanlar ikiye ayrılır: Mart ayında taze fasulye yiyebilenler ve yiyemeyenler. ‘Sınıfsız, imtiyazsız bir kütle değiliz’ sanki!” diye mesaj attığını görünce aklıma “kendini fasulye gibi nimetten saymak” sözü geldi! Şimdi AKP dönemi yeniliklerle, açılımlarla dopdolu ya, bu deyimde de bir “açılım” oldu demektir.
Mart ayının zam şampiyonu taze fasulye 10 lira civarında seyrediyor, elektriğe altı ayda yüzde 20 zam geldi, doğalgaz, benzin deseniz yine öyle… Hani AKP farklıydı, hani AKP mazlumun yanındaydı? Zamlardan başımızı alamıyoruz ama!
AKP’nin her şeye olduğu gibi buna da bir cevabı var: Suç bizde değil, dış dünyadaki gelişmelerde! Ayrıca ülke ekonomisi yüzde bilmem kaç büyüdü! Büyüdü de bizim payımıza ne düştü? AKP’nin yalanlarına kim inanır?
Artık “fasulye gibi nimetten sayılmak” sözü gerçek olmuştur. Fasulye gerçekten de "bulunmaz" bir nimet. Taze fasulye, Ayşe kadın fasulye, yeşil fasulye vb. derken bin düşünüp bir konuşacağım. AKP ağzımızın tadını iyice bozmuştur. Bu zamlara karşı bir şey yapmamız şarttır. Unutmayalım ki, sözüm meclisten dışarı, biz eşek olduktan sonra semer vuran çok olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder