23 Ağustos 2012 Perşembe

İMD Yaz Kampının Düşündürdükleri


Merhaba,
Yoldaşlık nedir? Devrim yolunda beraber yürüdüğümüz insanlar yoldaştır. Bugün ilişkilerdeki tüm darlıklara rağmen, sınırlı, dar bir alanda yaşanıyor da olsa tüm bu ilişkilerin çok daha ötesinde bir ilişki tarzıdır yoldaşlık ve dostluk ilişkileri. Duygusal, düşünsel birliğin en üst noktasını temsil eden bir ilişkidir. Hesapsız, kitapsız, sonsuz bir güvenle kendisini yeniden üreten, ancak tüm bunlarla birlikte ve bunların ötesinde gücünü yüzünün geleceğe dönük olmasından alan bir ilişki, sonsuz bir güven demektir. Temelinde ortak bir hedef ve çıkarlar olan, rekabetin birbirinin üzerine basarak değil ancak hedefe ulaşmak için, karşılıklı gelişimi ve motivasyonu gözetecek şekilde söz konusu olduğu bir paylaşım. Hedef büyük olunca paylaşım da bugünle sınırlı değil. Geleceği inşa etme, geleceğin insanını yaratma hedefiyle sınırsız. Yoldaşlık ilişkisi içerisinde geleceğin özgürlük dünyasının, yani sosyalizmin; yoldaşlar şahsındaysa geleceğin insanının ete kemiğe bürünmesi. Ufuk bu kadar geniş, hedef bu kadar net olunca, fiziksel sınırların, yapamamazlık, edememezliklerin yaşamda yeri de en asgariye iniyor. 

Bunu pekiştirmek, sevgiyi, aşkı ve dostluğu pekiştirmek için birtakım etkinlikler yapmak lazım. Örneğin tiyatro, toplantı, şiir dinletileri ve kamp yapmak. Kamp dayanışmanın en güzel örneği. Çünkü burası bir parça ekmeği, suyu, duyguları ve düşünceleri açıklamanın en güzel yeridir.


İMD kampı tam bir dayanışma ve anılarla dolu bir kamp oldu benim için. Bir yoldaşımızın rahatsızlığı dışında en güzel yanı başka bir yoldaşımızın yengeçe zafer işareti öğretmek istemesiydi. Burada bir anlamda ailelerin birbiriyle kaynaşması ve dayanışması, ortak kolektif içinde bir şeyleri paylaşmasıydı.
İMD'li bir basın işçisinden


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder