25 Ağustos 2012 Cumartesi

Kartal'da Alevi Düşmanlığına Tepki Yürüyüşü


İki gün önce, Kartal Yakacık’ta birçok Alevi emekçinin evlerinin işaretlenmesinin ardından, önceki gece de Kartal PSAKD’yi (Pir Sultan Abdal Kültür Derneği) kundaklama girişiminde bulunuldu.
Durum kısa bir süre içinde bütün duyarlı kamuoyuna duyuruldu. Cuma akşamı 7’de yapılacak protesto yürüyüşü ve basın açıklamasına  destek istendi.
Akşam yürüyüşün yapılacağı saat yaklaştıkça Kartal emekçileri ve demokratik kitle örgütleri kalabalık öbekler halinde Ahmet Şimşek Koleji’nin önünde toplanmaya başladı.


Kolejin önünde yürüyüşe başlayan binlerce işçi-emekçi sık sık “Katil devlet hesap verecek!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Kartal Sivas olmayacak!”, “Dün Maraş’ta bugün Sivas’ta, çözüm faşizme karşı savaşta!”, “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganlarını atarak Ankara (Bankalar) caddesi üzerinden Kartal  Meydanı’na yürüdü.
Burada yapılan basın açıklamasında yaşananların baş sorumlusunun AKP olduğu, hükümetin “açılım” yaptığını iddia ettiği hiçbir kesimin sorunlarını çözmediği, Suriye’ye yapılacak müdahaleye Alevilerin alet edilmek istendiği belirtildi.
İMD olarak biz de yürüyüşte yerimizi aldık. AKP’nin kendisinden olmayan herkese karşı savaşında bundan sonra da safımız bellidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder