30 Ağustos 2012 Perşembe

Tuzla'da Bir İş Cinayeti Daha


Tuzla Orhanlı Dericiler Sanayii’de izolasyon malzemesi üreten fabrikada çıkan yangında Ümit Saraç adlı bir işçi arkadaşımız hayatını kaybetti. Geniş bir arazi üzerine yayılan yangın sabaha karşı ancak söndürülebildi. Bazı işçiler yangın alarmının çalışmadığını ve yangın tüplerinin boş olduğunu söylüyor haberlerde.
Fabrikada çalışan ve son anda kendini kurtarabilen bir kadın işçi arkadaşımıza ulaştık. Kendisi olayı şöyle anlattı:
“İlk başta çok küçük olarak başladı yangın. Arkadaşlar önemsememişler. Ancak müdahale etmek istediklerinde geç kalmışlardı, çünkü her tarafa sıçramıştı yangın. Ben bile iki dakika farkla kurtuldum ölmekten. Ancak 39 yaşında, tır şoförü, iki çocuk sahibi bir arkadaşımız hayatını kaybetti.”
İşçi ölümlerini “iş kazaları”yla, “işçi dikkatsizliği”yle açıklamak, patronların sorumsuzluğunu ve iş güvenliği önlemlerini almadığı gerçeğini gizlemekten başka bir işe yaramıyor!
Dikkatsizlik ya da cahillik değil, patronların kâr hırsı bizleri iş cinayetlerine kurban ediyor. Türkiye Temmuz ayında 110 iş cinayetiyle Avrupa birinciliğini elde etti ve biz sermaye düzenine karşı örgütlü, kitlesel ve militan bir sınıf mücadelesine girişmediğimiz sürece bu liderliği daha da süreceğe benziyor.  
İş Cinayetlerine Son!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder