3 Ağustos 2012 Cuma

Malatya’daki Linç Girişimi Kadıköy’de Protesto Edildi


Malatya’da Kürt-Alevi emekçilerine linç girişimi Türkiye’nin birçok ilinde protesto edildi, ediliyor. Taksim’de geçtiğimiz Pazartesi binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen protestonun ardından, bir eylem de Çarşamba günü Kadıköy’de yapıldı.


Devrimci-demokratik örgütlerin katıldığı protesto eylemi akşam 7'de Kadıköy’de boğa heykelinin önünde başladı. Kadıköy iskele meydanına kadar yapılan yürüyüşte, Malatya’daki linç girişimi ve Kürt inşaat işçilerinin Ayazağa’dan “laf atma” yalanıyla sürülmesi lanetlendi.
Yürüyüş boyunca bir yandan sloganlar atılırken, öte yandan Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Roboski katliamları kısa bilgilerle hatırlatıldı. Benzer katliamlara izin verilmeyeceği vurgulandı. Yürüyüş boyunca Kadıköy halkı alkışları ve sloganlara eşlik etmeleriyle eyleme destek verdi.
İskele meydanında yapılan basın açıklamasının ardından, kitle, oturma eylemiyle protestoyu sürdürdü. Bu sırada saz eşliğinde birçok türkü söylendi, semaha dönüldü.


Protesto Bolşevik militanların söylemeye başladığı ve tüm kitlenin katılımıyla giderek güçlenen bir coşkuyla söylenen, İtalyan emekçilerinin marşı Çav Bella ile sona erdi.
Yürüyüş ve basın açıklaması boyunca sık sık “Malatya Sivas olmayacak”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Hepimiz Kürdüz, Hepimiz Aleviyiz!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder