2 Ağustos 2012 Perşembe

Al Sana İki Sendika, Al Sana Toplu Sözleşme, Al Sana Demokrasi...


AKP’nin referandumda attığı (ve bazı solcular nezdinde tutturduğu) kıtırlardan birisi sendikal alanla ilgiliydi. İddiaya göre, sendikal ihlaller konusunda sınır tanımayan AKP işyerlerinde iki sendikaya birden izin vererek iş yaşamını demokratikleştirecek, örgütlü bir toplum yaratacaktı. Dahası mücadele düzeyi yüksek olduğu için AKP'nin en çok saldırdığı kesimlerden olan kamu emekçilerine yönelik ayrımcılığı kaldıracak ve toplu sözleşme getirecekti! Geçen iki yılda bunun ne derece sunturlu bir yalan olduğunu defalarca gördük, ama geçtiğimiz gün daha çarpıcı bir örneği de yaşandı.
Demokrasiyi iliklerine kadar sindirmiş ve artık akıtacak yer arayan AKP’nin Çatalağzı (Zonguldak) Belediye Başkanı Mehmet Alim, toplu sözleşme konusunda bir türlü hizaya gelmeyen(!) sendika temsilcisini “öldürene kadar” dövdürttü. 34 yaşındaki Hasan Cinoğlu’ya AKP’nin belediye başkanın üç fedaisiyle birlikte yerde tekme tokat vururken çekilmiş görüntüleri yer alıyor. Belediye başkanı “meşru müdafaa yaptık” diye yalan söyleyedursun, olayın yaşandığı akaryakıt istasyonunun sahibi polise verdiği ifadede, “Cinoğlu yere düştüğünde yanındakilere, ‘Geberene kadar, öldürene kadar dövün bu şerefsizi’” dediğini söylüyor. 
İşte AKP’nin demokratlığı: Öldürene kadar demokrasi! Bu demokratlık, solculuktan uslanmayan oğlunu “al sana propaganda, al sana eylem” diye döven Hulusi Kentmen’den öteye geçmiyor. Tek farkı, AKP’nin kurgu değil, gerçek olması, hem de epey gerçek! Referandumdan bir koyup üç alacağına inananlara gelsin...
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder