7 Ağustos 2014 Perşembe

Kimberly-Clark grevi kazanımla sonuçlandırıldı

43 gündür kapının önünde hakları için eyleme geçen Kimberly-Clark işçileri grevden kazanımla sonuçlandırdı.

Patron ve sendika temsilcisinin bir araya gelmesiyle gerçekleştirilen toplantıda patronun önceden 12 maaş olan ihbar tazminatı teklifini 25’e çıkarmasıyla anlaşmaya varıldı.  Ayrıca eskiden ilk girişte asgari ücret ile işçi alınıyordu. Anlaşmayla birlikte yeni gelen işçiler 1200 TL ile işe başlayacak. 
İşçiler arasındaki maaş farkının azaltılması konusunda da anlaşıldı.

43 günlük grevin kazanımla sonuçlanması gece gündüz demeden sürekli olarak fabrikanın kapısında bekleyen işçilerin ve sınıf dayanışmasını yükselten kurumların sayesinde oldu.


Greve çıkıldığında işten atılan 5 kişiden 3’ü işe geri alındı, 2 işçi ise geri dönmek istemedi, tüm haklarını alarak işten ayrıldı. Alınan bir diğer karar da grev sırasında greve çıkmayıp grev kırıcılığı yapan işçilerin bu kazanılan hakların dışında tutulması.

Grevde olan işçilerin muhtemelen yarın işbaşı yapması bekleniyor. 

İlk günden beri omuz omuza direndiğimiz, mücadele ettiğimiz Kimberly-Clark grevci işçilerini kutluyoruz. İşçilerin deneyimlerini var olan diğer direniş/grevlerle paylaşması ve sınıf mücadelesine yaptıkları katkının artarak sürmesi konusunda elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz.


                                                     İstanbul'dan İMD'li bir metal işçisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder