3 Ağustos 2014 Pazar

Geleneksel İMD Kampı'ndan İzlenimler-2

Komünist bir düzen için mücadele etmenin en motive edici sebeplerinden biri kapitalizm içinde doğmamış, geçim derdine düşmemiş, bencil olmak zorunda bırakılmamış insanların dünyada daha güzel insan ilişkileri ağı, hatta insan-doğa ilişkisi ağı kurabileceğine olan güvenimdir. Mücadele etmeyi seçen birinin kendi kişisel devrimi kapitalizmin ona bulaştırmış olduğu bencil olmak gibi bir duygudan arınmayı da kapsamalıdır. Kapitalizm içinde gerçekten en çok kendinizi düşünmeniz gerekir çoğu kez; üniversite giriş sınavında en başarılı olmanız için sınıf arkadaşlarınızla rekabet, işyerlerinde terfi etmek için rekabet, bir işe girebilmek için rekabet 'doğası bencil' insanlar çıkarır ortaya. Örgütlülüğün öncelikle öğrettiği şeylerden biri de yanı başınızdaki bir insanı da kendiniz kadar düşünmek konusunda içsel bir zor hissetmektir. En tehlikeli eylemde de, bir yaz kampında da örgütlü hareket etmek, komünizmin getireceği insan ilişkileri hakkında bir ipucu verir. Bu sistemin insanları olarak biz biraz olsun aşabildiysek kapitalizmin kirli duygularını; bir eylemde tehlikede olan yoldaşlarımızı kendimiz kadar düşünebiliyorsak, bir kampın tüm işlerinde işbölümü yapmayı becerebiliyorsak ne insanın doğası gereği bencil olduğundan ne de insanlığın komünizmde çalışmayı reddedeceğinden bahsedelim!
Bu yıl İMD kampında en çok yaptığımız iki şeyden biri tartışmaksa diğeri de kızlı erkekli bol bol kahkaha atmaktı muhtemelen. Devrim Nedir, Neden, Nasıl'ı tartıştık küçük tartışma grupları oluşturarak. Ardından grup sözcüleri tartışmalardan çıkan fikirleri aktardı. Açık hava sinemamızda Ekmek ve Güller'i izledik. Bir diğer gün Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ni konuştuk. Evrimi, tıp dünyasında yeni bir araştırma alanı olarak Evrimsel Tıbbı konuştuk.
Ve kanımca kampa damgasını vuran tartışmaları da Kadın Sorunu ve LGBTİ konusunda gerçekleştirdik. 
Bu konuda daha çok tartışmak önümüze koyduğumuz hedeflerden biri haline geldi. Kapitalizmin Tarihi üzerine bir sunum dinledik. Değerlendirme toplantımızda olumlu olumsuz yanlarıyla kampı tartıştık bu kez de. Tartışmalarımıza ve kurduğumuz arkadaşlıklara derneğimizde de devam etme dilekleriyle ayrıldık.

Üç günlük İMD kampının öğrettiği en temel şeyler; denize girmek bile yoldaşlarınla olunca daha güzel, değme kitapta farklı görüşten insanlarla bir araya gelip fikirlerinizin çarpışmasının verdiği entelektüel zevk yok, devrimci mücadele yoldaşlarınla ölümüne geyik yaptıktan beş dakika sonra ölümüne tartışarak da verilebilir; bunun için ciddi, katı ve sıkıcı insanlar olmanız asla gerekmez ve hep birlikte şarkı söyleyince  hepimizin sesi daha bir güzel!

                              Edirne'den Militan bir üniversite öğrencisi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder