19 Mart 2012 Pazartesi

Bursa'da Bosch İşçileri Ayakta

Bursa’da Metal işçileri yıllardır süren Türk metal ablukasını kırmaya başladılar. Bunun için de ilk hamle Bursa’da üretim yapan Bosch fabrikasında başladı ve işçiler DİSK’e bağlı Birleşik Metal sendikasına gruplar halinde katılmaya başladılar. Yıllardır metal işçileri üzerinde bir korku imparatorluğu oluşturarak onları yöneten işbirlikçi, faşist Türk Metal’den ayrılmak için aylardır örgütlenme yapan 6 bin işçinin çalıştığı Bosch fabrikası işçileri sonunda başardılar.
23.30-07.30 vardiyası çıkış saatinde yüzlerce metal işçisi, patron yardakçılarının ve işbirlikçilerinin bütün baskı ve engelleme çabalarına rağmen, sarı sendikanın ablukalarını yürüye yürüye aşarak üyeliğin yapıldığı salona ulaşmaya başladı.


Yapılan açıklamada, “Metal işçisi, Bosch işçisi kararını verdi! Yıllardır baskı ve işten attırma tehditleriyle metal işçisini sefalet ücretlerine, kötü çalışma koşullarına mahkum eden Türk Metal’in tehditleri bu kez sökmedi” denildi. Türk metal işçilerin üyelik işleminin yapıldığı salona kiralık adamlarını yollayıp tehditle savurduysa da, para etmedi. İşçiler yılmadılar, gruplar halinde salona girdiler. Ayrıca üstlerine salınan faşist güruhu da geri püskürttüler. Bu da işçilerin örgütlü hareket ettikleri zaman hiçbir baskının onları durduramayacağının göstergesidir 
İşçilerin giderek daha kitlesel gruplar halinde aralarından geçerek sendikaya üye olmaya gelmeye başlamalarıyla birlikte, diğer fabrikalarda da yeni hareketlilikler olacağı kesin. Bu iş sendika değiştirmeyle bitmeyecek, bitmemeli, çünkü Bursa’da metal fabrikalarındaki çalışma şartları kötü ve ücretler yetersiz.


Bursalı metal işçileri için yeni bir mücadele başlıyor. Biz de Bursa’daki İMD üyeleri olarak bu sürecin takipçisi olacağız.
Yaşasın Militan Sınıf Mücadelesi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder