5 Mart 2012 Pazartesi

Gündeme Dair: Patlayan Bombalar, AKP Yalanları ve Üniversitelerde Hemşehricilik

Bu sabaha Ankara’da Yargıtay binası önünde bir bomba patladığı haberiyle uyandık. Nedeni bilinmemesine karşın, hemen ardından AKP kafası devreye girdi. Medya tekeli olunca, birinin işaret fişeğini diğerleri takip ediyor ve aynı hikaye üretildikçe üretiliyor.
AKP kafasıyla dünyayı anlamak gerçekten çok kolay. Meşhur "Yeni Konsept"e göre, “Asker-polis el ele, ‘terör’ü bitiriyoruz", "‘terör’ örgütünün kaçacak deliği, saldıracak gücü kalmadı, iş bu kez tamam" deniyor ve bizden inanmamız bekleniyor. Her gün televizyonlardan PKK’nin verdiği ağır kayıpları duyuyoruz. Bugün Yargıtay önünde olduğu gibi, metropollerde bomba patladığında zamansa, "bunlar son çırpınışlar, can havliyle saldırıyorlar, ne yapacaklarını bilmez haldeler..." masallarını duyuyoruz.
Kısacası eskinin masallarını yeni ağızlardan dinliyoruz.
AKP'nin başarısının sırrı biraz da burada. Malum birkaç haftadır 28 Şubat’la, 1990’larla yatıp kalkıyoruz. (Pasif) siyasi yaşama 2000'lerde uyanmış, bu nedenle anti-90'lar furyası karşısında 90'ların ne olduğunu pek bilmeden yanıt veren ya da vermeye çalışan bir kitle var ve AKP bu tabana da yaslanıyor. Oysa AKP eski burjuva siyaset anlayışını büyük oranda yeniden üreten bir parti.
Örneğin hemşehricilik Türk siyasetinde ezelden beri güçlüdür. Aynı eğilim AKP döneminde de sürüyor. Dün akşam haberlerinde birçok vilayetimizin kurtuluş törenlerini ve AKP’lilerin bu törenlerdeki gösterilerini izledik. Hemşehricilik üzerinden siyaset bugün de üniversitelere siyasetçi ismi verilmesiyle yeniden üretiliyor. Buna göre, Rize Üniversitesi (Kasımpaşa’ya bir üniversite açılana kadar) Recep Tayyip Erdoğan adını alacak, Kayseri Abdullah Gül’ün, Konya Necmettin Erbakan’ın adını alacak!
Türkiye’de burjuva siyaseti isimler konusunda oldum olası takıntılıdır zaten. Oldu olacak tüm ilköğretim ve liselere Atatürk adını, bütün üniversitelere de yerli malı hakiki bir siyasetçinin ismini verin, siz de rahatlayın biz de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder