17 Temmuz 2013 Çarşamba

Esenyurt Dayanışması'nın İlk Forumu Yapıldı


Merhaba,
Pazartesi akşamı Esenyurt Dayanışması’nın ilk merkezi forumu gerçekleştirildi. Depo durağında saat 20.30’da başlaması gereken forum öncesi yürüyüş, gelecekler olduğu için saat 21.00 gibi başladı. "Katiller serbest, direnişçiler tutsak! Direnişçi tutsaklara özgürlük! Esenyurt Dayanışması" yazılı ozalitin arkasında toplandık, yürüyüşümüz başladı. Ölen canlarımızın isimleri okundukça “yaşıyor” dedik, Esenyurt halkını foruma davet ettik. Ortak sloganları attık. “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Devrim şehitleri onurumuzdur”.
Yürüyüş sırasında bebek arabasıyla gelenler, çocuğunu kucağında getirenler, gençler, büyüklerimiz ve çevre halktan gelenler de oldu. Yürüyüş sırasında 100 kişiden fazlaydık. Yürüyüşümüzü direnişte olan Yurtiçi Kargo’nun karşısındaki kaldırımda sonlandırdık.
Ardından, forumu başlattılar; kısaca: forumda her türlü konuyu konuşabileceğimiz, birbirimiz dinlememiz gerektiği, forumlardaki ortak iletişim işaretlerini kullanmamız gerektiği söylendi. Yürütücülerden biri tarafından  iki konu önerildi: 1) Demokrasi nedir, kime demokrasi? 2) Barış sürecinde Kürt halkının durumu.
Tercih olarak çoğunluk tarafından demokrasi başlığı seçildi. Bir arkadaş çıkıp, 2000’den önce demokrasi dediler, Dersim, Sivas, Gazi vs. oldu; 2000’lerden sonra ise demokrasi dendi, Reyhanlı, Roboski, Lice... Acaba yakın gelecekte bizi nasıl bir demokrasi bekliyor dendi.
2 çocuk sahibi bir anne çocuk istismarına yönelik neler yapabileceğimizi tartışmamız gerektiğini söyledi
Bir üniversiteli öğrenci kendi sorunları ve okula getirilmesi düşünülen çevik polis konusunda görüşlerini bildirdi. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bekliyoruz dedi.
Yaşça küçük arkadaş, arkadaşlarıyla çocuk oluşumu kurduklarını söyledi. Bazı aldıkları kararlar şunlar: Sokak röportajları, bir caddeyi kapatıp uçurtma uçurmak...
DHL firmasında bir seneye aşkındır örgütleme çalışması yapan  TÜMTİS’li kadın insanları desteğe çağırdı, neler yapılabilir diye fikrini bildirdi.
Bir başka arkadaş ise şu an Esenyurt’ta üç direniş olduğunu söyledi. 1) Esenyurt Yurtiçi Kargo; 2) Esenyurt’taki Jumbo (100 işçi) çatal kaşık; 3) Kıraç’taki DHL Kargo. Onlarla sıcak bağlar kurmamız gerektiğini söyledi. En yakın zamanda kalabalık bir şekilde destek ziyaretine gitmemiz gerektiğini, bunun çok önemli olduğunu söyledi, Çoğunlukla da kabul edildi, bu öneri diğer bileşenlerle de görüşüp kesin karar alınıp gidilecek. Toplantı sürerken etrafa baktım gelen gidenler, merak edenlerle 200 küsur kadar kişi vardı. 55 dakika kadar sürdü ilk ortak foruum.
Her pazartesi (şimdilik böyle) depo durağında 20.30’da buluşulup yürünerek Yurtiçi Kargo'nun oraya yürünüyor. Perşembe günleri Esenyurt Yeşilkent mahallesinde 20.30’da toplanılacakmış. Esenkent'in kesin günü şimdilik belli.Katılımı artırmak ve forumları büyütmek şart.
Esenturt'tan İMD'li bir fabrika işçisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder