24 Temmuz 2013 Çarşamba

Esenyurt Forumları Büyüyüp Yaygınlaşıyor



Taksim Gezi Parkı Direnişi’nin Türkiye’de başlatmış olduğu birlik, dayanışma, mücadele ve direnç kültürü bir süredir forumlarda devam ediyor.
 Ancak özellikle işçilerin, fabrikaların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde bu kültürün yansımasını yeterince göremiyorduk. İşte şimdi bir süredir Kartal-Cevizli, Esenyurt gibi işçi semtlerinde kararlı bir şekilde bu mücadele kültürünün oluşmaya başladığını söyleyebiliriz.
Bunlardan biri de Esenyurt Dayanışması’nın örgütlediği yürüyüşler ve forumlar. Dayanışma öncülüğünde şu ana kadar Depo, Esenkent, Boğazköy semtleri ve geçen hafta da Yeşilkent mahallesi olmak üzere dört bölgede birçok kez yürüyüş ve forum yapıldı.
 Depo durağından yürüyüşle başlayan forumu önceki yazımızda anlatmıştık. Perşembe akşamı da Yeşilkent mahallesinin ilk forumu yapıldı.
 Akşam 8’de İnci Et’in önünde buluşan kitle 2 Temmuz Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. 9 gibi forum başladı.
Forumun ana başlığı “AKP İktidarı Döneminde Ekonomi ve Demokrasi”ydi. Yaklaşık bir buçuk saat süren forumda ağırlıklı olarak işçilerin ve mahallede yaşayanların karşılaştıkları sorunlar üzerinden konuşuldu. Söz alan arkadaşların söylediklerini birkaç noktada özetleyebiliriz:
 –İlk sözü alan yoldaşımız insanların işçi-emekçiler ve patronlar olarak ikiye bölündüğü bir dünyada ekonominin de demokrasinin de toplumu yöneten patronlar ve onların temsilcileri için var olduğunu vurguladı. Ekonomideki büyümenin işçi-emekçilerin günlük hayatlarına hiçbir şekilde yansımadığını belirtti.
–Fabrikalarda çalışan arkadaşlarımız işçilerin üretimden gelen gücünü bu mücadelede de göstermeleri gerektiğini, sendikalaşma mücadelesinin de hızla yürütülmesi gerektiğini anlattılar. Arkadaşlarımızın önerisi üzerine önümüzdeki hafta yapılacak forumda “İşçi Komisyonu” kurmanın önemine ilişkin tartışma yapılıp kararlar alınacak.
–Mahalle sakini bir kadın arkadaşımız, mahallede yaşanan tapu sorununa değindikten sonra, tek sorunun AKP ile sınırlı olmadığını, mesela Yeşilkent Cemevi’nin yapımına engel olan  saldırgan CHP yönetiminin de bir sorun olduğunu vurguladı.
–Bir arkadaşımız demokrasinin çoğunluk yönetimi değil, çoğulcu bir yönetim olması gerektiği vurguladı.
–Liseli bir kadın arkadaşımız İmam-Hatip Lisesi dayatmalarına, öğrencilerden zorla para toplanması karşı durmamız gerektiğini belirtti.
–Başka bir arkadaşımız ise sorunlarımızın tam çözümü için işçi ve emekçilerin iktidarda olduğu bir yönetim kurmamız gerektiğini dile getirdi.
 Forum haftaya daha kalabalık olmamız gerektiği çağrısıyla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder