10 Temmuz 2013 Çarşamba

AKP Seçimle Alamadığı TMMOB'a Darbe Yaptı!



İktidara geldiği günden beri “demokrasi” meftunluğunu hem söylemde hem de pratikte birçok kez göstermiş olan sermaye hükümeti AKP, demokratik yollardan ele geçiremediği, sindiremediği TMMOB’u gece yarısı operasyonlarıyla susturmaya çalışıyor. AKP lafa gelince “demokrasinin yegane adresi seçimdir” diyor, ama her seçimde tokat yediği TMMOB’a darbe yapıyor. Hani demokraside her şey seçimdi?

Yemezler!

Taksim Dayanışması bileşenlerinden olan ve kapısını Gezi Parkı direnişçilerine hem sığınma yeri hem de revir olarak açan TMMOB’un yetki ve gelirlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca gasp edilmesinin yolunu açacak olan önerge dün gece yarısı meclis genel kurulundan geçti. AKP’nin o kadar acelesi vardı ki, yasa metninin tamamının okunması bile engellenmiş, özeti sunulmuştur. Zaten“torba yasalar”dan daha ne beklenebilirdi ki?

Çok değil, daha üç yıl önce “bağzı solcular”ı da terkisine alarak “iki sendika” masalı okuyan, “demokrasiyi genişleteceğiz” yalanları savuran AKP, o günden sonra her türlü örgütlülüğü yasaklamayı amaçladığına dair sayısız adım attı. Bu adımlara karşı tek yol örgütlenmek, sokakta mücadeleye devam etmek.

Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

Direne direne kazanacağız!

TMMOB’a dokunma!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder