2 Ekim 2013 Çarşamba

Abbasağa Liseli Forumu Başladı



Abbasağa Liseli Forumu başladı! 30 Eylül Pazartesi günü liseliler Abbasağa Parkı'nda bir forum gerçekleştirdi. Bundan sonra her pazartesi, 16.30'da Abbasağa Liseli Forumu yapılacak. 


Gezi Direnişi'nin liselileri bugün Abbasağa Parkı'nda forumda bir araya geldi. Birçok farklı liseden öğrencinin katıldığı liseli forumuna biz de MiLiS olarak aktif katılım gösterdik.
Gezi Direnişi'nin değerlendirilmesi başlayan forum önerilerle devam etti. Ekmek almaya çıkmışken, polisin attığı gaz kapsülünün isabet etmesi sonucu günlerdir komada olan 14 yaşındaki Berkin Elvan için bir eylem yapılması önerildi. Haftaya tekrar tartışılacak olan konunun ardından bir karara varılacak. Diğer bir karara göreyse, liseliler işçilerle dayanışacak. Liseliler, Kazova işçilerinin direnişine destek olmak için yürüteceği çalışmaları tekrar tartışarak sonuca vardıracak.
Abbasağa Liseli Forumu'nun ilk haftasında, liseliler kararlar alarak Gezi Direnişi'ni liselerine taşıyacaklarını duyurdular. Forumda alınan kararlar şöyle:
–Gezi Direnişi'nin liselerde sürdüğünü duyurmak için her lisede her ses çıkarma, alkış eylemleri yapılacak.
–Liseli forumunun örgütlenmesi için sosyal medya aktif biçimde kullanılacak ve facebook-twitter'da hesaplar açılacak.
–7 Ekim Pazartesi günü yapılacak forumun gündemleri bu haftadan şöyle belirlendi: 1) Berkin Elvan için liseliler ne yapmalı? 2) Kazova işçilerinin direnişine liseliler nasıl destek olmalı? 3) Meslek liselerinde yaşanan sorunlar
HER PAZARTESİ SAAT 16.30'DA ABBASAĞA LİSELİ FORUMU'NDA BULUŞUYORUZ!
BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM!
Militan Liseliler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder