8 Ekim 2013 Salı

Feniş Direnişi Kararlılıkla Sürüyor



İşçi Mücadele Derneği olarak dün olduğu gibi bugün de ezilen, hakları elinden alınan isçilerin, sınıf kardeşlerimizin yanındayız. Pazar günü, 3 aydır maaşlarını alamayan, 30 gündür soğukta kapının önünde direnen Feniş işçilerinin aileleriyle birlikte düzenlediği etkinliğe katıldık. 


Bu zor günde dost bildikleri onları yalnız bırakmıştı; güvendikleri, yıllardır oy verdikleri düzen partileri onları yalnız bırakmıştı. Geçen hafta Feniş'te çalışan bir abiyle sohbet ederken anlattı: "Ben 8 yıldır AKP'ye oy veriyorum, 30 gündür kapının önünde direniyoruz, bir Allahın kulu gelmedi" dedi.
Yunus ağabey öfkelendi, kızdı, ama durum değişmeyecekti, yaşadıkları onlara ders olmuşçasına düşünceliydi. Olsa olsa göstermelik ziyaretler yapar, vaatler savururlar, ama sorunun köküne inemezler.
Biz mücadele edenler bunları biliyoruz ama Yunus ağabey gibi sınıf kardeşlerimiz bunun daha yeni farkına vardılar.

İki hafta önce tanıştığımız Feniş  işçileriyle süreci konuştuk, onların da bizlerle birlikte olmaktan mutlu oldukları gözlerinden okunuyordu. Bu tür ziyaretlere alışkın olmayan eşim bile çok mutluydu. Uzun lafın kısası Pazar günü hem bizim için hem de 30 gündür yağmurda çamurda direnen Feniş işçileri adına güzel bir gün geçirdik.
Yaşasın Feniş Direnişimiz!
İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek!
Pendik'ten Bir Metal İşçisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder