18 Ekim 2013 Cuma

Grevde 15. Günü Deviren Leroy Merlin İşçisiyle "Beraber Islandık Yağan Yağmurda"



3 Ekim’den beri Türkiye  işçi sınıfının mücadele tarihindeki ilk AVM grevine  tanıklık etmekteyiz. Biz de Bursa İMD olarak grev başlangıcının ilkgününden beri Leroy Merlin işçilerinin yanında yer alarak, alanlarda da sınıf dayanışmasının örneğini sergilemekteyiz.



Türkiye’nin ilk yapı marketi grevi olması dolayısıyla UNI Küresel Sendika genel kurulundan da destek gelmesiyle grev enternasyonal boyuta taşınmış oldu. 36 ülkedeki 50’den fazla sendikadan 209 sendika temsilcisi şu metne imza attı: 

Türkiye’deki Leroy Merlin işçilerinin grevini destekliyoruz. Leroy Merlin işçileri ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz. Leroy Merlin patronunu, işçilerin örgütlenme, toplu iş sözleşmesi ve grev haklarına saygı göstermeye davet ediyor, işçilerin haklı ve makul taleplerine yanıt vermeye çağırıyoruz.

İmza atan ülkelerin listesi ise şöyle: Polonya, Romanya, Fransa, Kore, Japonya, Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, İtalya, Paraguay, Kolombiya, Peru, Brezilya, Şili, Nepal, İngiltere, İskoçya, Belçika, Almanya, İsviçre, Avusturya, Arjantin, İsveç, İzlanda, Norveç, Danimarka, Gana, Zambia, Malavi, Finlandiya, Malezya, Uruguay, Türkiye. 


Grevin 15. gününde İstanbul’dan gelen yoldaşlarımızın da katılımıyla grev alanda bayramlaşma coşkusu yaşandı, sloganlara sloganlarla karşılık verilerek kitlesel bir dayanışma sergilendi. Grev sözcüsü arkadaşımız konuşmasında şöyle dedi: "Grevin ilk gününden beri haklı ve onurlu mücadelemizde bizi alanlarda yalnız bırakmayan, sınıf dayanışmasının ne demek olduğunun örneğini sergileyen İşçi Mücadele Derneği’ne sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Sizlerin desteği ve katılımıyla daha güçlüyüz, birleşe birleşe kazanacağız, yaşasın sınıf dayanışması."

Ardından İstanbul’dan gelen yoldaşımız sözü alarak, “İMD olarak her zaman direnen işçilerin yanında olduk. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere Bursa’daki yoldaşlarımız ilk gününden beri grevinize destek veriyor. Biz de İstanbul’dan Bursa’ya, sizlerin yalnız olmadığını bir kez daha haykırmaya geldik. Sizlerle beraber ıslanmaya, direnmeye geldik. Zafere kadar yanınızdayız.” dedi.




Yoldaşımızın konuşmasının ardından Leroy Merlin işçileriyle sağanak yağmura aldırmadan direniş  türkülerimizi söyleyip halayımızı çektik.  

Bir süre sonra “Duran adam” eylemiyle de sessiz eylem yapılarak büyük ses getirildi grev alanına.


İşçi Mücadele Derneği olarak Leroy Merlin işçilerinin grevinin son gününe kadar alanlarda destekçileri olarak onurlu duruşlarının destekçisi olmaya devam edeceğiz.
Bursa-İstanbul İMD

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder