13 Temmuz 2015 Pazartesi

Kas Hastalıkları Derneği’nin Ranta Karşı Mücadelesi Sürüyor

Kas Hastalıkları Derneği’nin Yeşilköy’deki yeri 1992’de büyükşehir belediye başkanı SHP’li Nurettin Sözen tarafından kendilerine verilmişti. Bu derneğin parçası olan insanlar kendi katkılarıyla ve çeşitli yardımlarla bu binayı kurup güzelleştirdiler. 

Kas Hastalıkları Derneği(Kas-Der) kamuya yararlı sivil toplum kuruluşudur. Kaslarında erimeler olan engelli insanların fizik tedavi rehabilitasyonu uygulanan ve engellilerin psikolojik olarak birbirlerine adapte, dayanışma içinde  olduğu bir yerdir. 

Her şey yolunda giderken bu ülkenin yönetimine gelen AKP ve İstanbul büyükşehir belediye başkanı AKP’li Kadir topbaş, dernek yerine göz koydu, 2009’da binayı yıkmak için dernek yönetimine tebligat gönderdiler. Dernek yerini rant olarak gören belediyenin bu tutumuna karşı, 2009’da büyük bir kitleyle oraya gittik, toplandık. Yeşilköy boyunca yürüyüş yaptık, dernek binasını yıkıma karşı korumak için direndik. Bu durumu gören belediye geri adım attı. Bu tür yıkımlar için bir kaç defa daha denemek istedilerse de, tepkiler karşısında geri çekildiler.


Fakat belediye bu sefer kararını kesin yerine getireceğini, polis ve zabıta gücüyle önlem alarak gösterdi. Bunu gören engelli dostlar bir gün önceden binada sabaha kadar nöbet tutular. Sabaha kadar polis ekipleri arkadaşları rahatsız ettiler, “provokasyona gelmeyin, ne gibi kararlar aldınız, buna gücünüz yetecek mi?” vb. sözlerle nöbetteki arkadaşları taciz ettiler. Biz de 7 Temmuz 2015 tarihinde sabah 9-10 gibi dernek önünde toplandık, tekerlekli sandalyedeki engelliler kendilerini dernek binasının önüne zincirle bağladılar. Bütün basın oradaydı. Saat 12’ye doğru büyükşehir belediyesi geri adım attı. Şifahen söz verdiler, yıkmayacağız dediler. Fakat dernek yöneticileri yazılı belge istediler, onlarsa vermediler. Yıkım şimdilik durduruldu. Ama direniş devam edecek.

KAS'ımızın son damlasına kadar direneceğiz!

                                                                          İstanbul'dan Kas-Der'li ve İMD'li engelli bir işçi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder