1 Temmuz 2015 Çarşamba

LGBTİ Onur Yürüyüşü ve Polis Terörü

Biz Taksim'deki Onur Yürüyüşü’ne geçen seneki eğlenceli kutlamaları da görerek ailecek hep beraber destek olmaya gitmiştik: 4, 6, 10 yaşında çocuklarla. Ta ki o masum insanların polisin kapsülü hedefi olmasıyla kaçışmaları, TOMA’nın üstlerine üstlerine sürülmesiyle yürüyüşün cehennem yürüyüşüne döndüğünün farkına varana dek. Evet polisler oradaki kadın, çocuk, yaşlı düşünmeden  sadece saldırmayı seçiyor ve ben kucağımdaki çocukla onu korumak için kaçmaya çalışırken polis; ne işleri var burada diyor, “biz burada bu insanlara nasıl bir zulüm sergiliyoruz bizim ne işimiz var” burada demiyorlar..



Ben kucağımda Meloş'la (o kadar mağdurduk ki bir gazeteci o çocuğu öyle görünce hemen kamerasına sarıldı) arkamda yine çocuklar ve teyzem her bir çıkışa yönelmeye çalıştığımızda çıkışlar tek tek kapanıyor, bir sokağa sıkışıp kalıyorduk. Zaten o sokaklar da güvenli değildi. Esnaf, “burası da aynı olacak çıkın gidin” diyorlardı. Daha çok endişelenmeye başlıyorduk ki yoldaşlarımız bu zorlu süreçte daima bizleri arayarak, yönlendirerek, yanlarımızda olduğunu göstererek, bizleri almadan bir yere gitmediklerinden sakin kalmamıza, o kargaşadan çıkabileceğimize bizleri inandırdılar.

Ve beni ve diğer yoldaşlarımızı gerçekten sevindiren asıl olay ise teyzemle tanıştıklarında Teyzeciğimin ''aslında bütün kargaşayı polis çıkardı, her şey çok sakin ve güzeldi insanlar burada hiçbir şey yapmıyordu'' demesi oldu.


Devamında 10 yaşındaki çocuğun ''polisler ne kadar kötü davranıyor insanlara böyle!'' demesiyle orada gerçeği yaşayarak öğrendiler. Bu olaylar onlara en büyük hayat dersleri oldu belki de. Eminim o çocuk, evde televizyonda bu haberleri çok farklı seyrettiğinde bunun farkına varamayacaktı. 

Mücadeleyle dolu bir gündü ama ben bu mücadelenin tam beş meyvesini aldım o gün;  kız kardeşim, üç kuzenim, teyzem; hepsinde kalan şey polisin onlara yaşattığı korku oldu ve en önemlisi özgürlük isteyen insanlara yapılan zulümleri şimdi daha net görmüş oldular. Bir sloganımız vardı artık: 

Çoluk çocuk ailecek el ele hep birlikte; onur, özgürlük, insanlık yürüyüşüne!


                                                                              28.06.2015 | İstanbul'dan İMD'li Bir Öğrenci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder