12 Ocak 2012 Perşembe

Can Bonomo ve Irkçı Yeni Akit

Türkiye’yi bu sene Eurovision’da Can Bonomo’nun temsil etmesi ırkçı şovenist zevatı çok üzmüşe benziyor. Yeni Akit, Can Bonomo'nun Museviliğine takmış. "Türkiye'yi Bir Musevi Temsil Edecek" başlığıyla verdikleri “haber”de, Can Bonomo’nun orijininin İtalya olduğunu yazan yabancı kaynaklı Eurovision siteleri, Bonomo’nun Yahudi olduğunu da vurguladı” diye yazıyorlar.
Özellikle de Hrant Dink’in ölüm yıldönümünün yaklaştığı şu günlerde bu ayrımcılığa tepki göstermemek mümkün değil. Sonuçta, böyle böyle birilerini azmettiriyorlar, sonra üzerinden beş sene geçince o maşalar çıkıp “TC yaptırdı” diyor.
Yeni Akit haberlerine bakınca her şey var: Irkçılık, cinsiyetçilik, darkafalılık, şovenistlik... Gerçekten de yıllardır çizgisini hiç bozmadı.
Ama bu "haber"de bir şey daha göze çarpıyor. Has Türk, has Müslüman, bu toprakların has sahibi vb. olmakla övünen bu ırkçı güruh, “köken” ya da “menşe” yerine “orijin” kelimesini kullanarak dertlerinin "saflık", "haslık" falan değil, düpedüz ırkçılık olduğunu da göstermiş oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder