16 Ocak 2012 Pazartesi

SİNTER'İN KAZANILMASI - Bir "Direnişçi Kızı"ndan

2008 yılı Aralık ayında Sinter metal işçileri sendikalaştıkları için işten atıldılar. Ama Sinter işçileri hiçbir zaman umutlarını yitirmedi ve vazgeçmediler. Tam 17 ay boyunca bir direniş sergilediler. Bu direniş esnasında devrimci üniversite öğrencileri direnmelerine yardımcı oldu. Sinter işçilerinin işten çıkarılması ile ilgili toplantılar ve yürüyüşler oldu. Ve bu Sinter işçilerinin işten çıkarılmalarının 4. yılına girdik. Mahkemesi süren Sinter işçilerinin üçüncü yılı bittikten sonra geç gelen adaleti sonunda gördük.
Ama adalet geç gelse de mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Sinter işçileri, işten çıkarılma nedeniyle toplantılar düzenliyorlardı. Bu toplantıları düzenleyen ve yardımcı olan o zamanki tabirle, işçi ve öğrenci kardeşleri ve şimdiki tabirle yoldaşlarıydı. Bazen Kadıköy’de, bazen Mecidiyeköy’de bazen de Kartal bölgesinde toplanıyorduk. Ben de bu yapılan toplantılara katılıyordum. Şimdi ise Kartal’da bir buçuk senedir faaliyet gösteren İMD’de toplanıyoruz.
Burada işçi sorunları dahil tüm sorunlar tartışılmaktadır. Ben de bir direnişçi kızı olarak sizlerin sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ve öğrendiklerimi de değerlendiriyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum
DİRENEN SİNTER İŞÇİLERİ KAZANDI!
Direnen işçilerin ve yoldaşların bir gün emeklerinin karşılığını kazanarak işlerine geri dönmelerini kutluyorum.

Direnişçi kızı Tuğçe

2 yorum:

  1. 2008 Aralık’ta krizin başlamasıyla sendikaya üye olan ve işten atılan Sinter işçileriyle pek çok direnişe, greve ve eyleme gittik. Her gördüğümüze yapılan yanlışları ve doğruları anlattık. 2010’da yine sendikalaştığı için direnişe geçen UPS işçileriyle dayanışmaya da beraber gittik, deneyimlerimizi anlattık. Sinter’e gittiğimiz gibi karı, yağmuru, “sapa”sı demeden her gün gittik, her gün anlattık.Sene 2011;Sinter ve UPS aynı dönemde kazandı.Bunun sebebi nedir? Birilerinin taşın altına elini koyması, kendi zamanının,koşullarının ve sınıfının öncüsü olması ve mücadele ona ne öğrettiyse yılmadan başkalarına anlatması.Bence dünyada bundan daha güzel, daha önemli bir kazanım yok.Mücadele ederek kazanılmış haktan daha kutsal bir şey de yok. Koşullar bunu direttiğinden, bir gün bütün işçiler sınıf kardeşi olduğunun farkına varacak.Ve daha önce direnen, mücadele edenler yarının öncülerine bayrak olacak. Yaşasın Marx, Engels, Lenin, Troçki ve onurlu mücadelelerini bugün devam ettiren İşçi Mücadele Derneği!

    YanıtlaSil
  2. Ağzına sağlık yoldaş.
    Yaşasın Militan mücadelemiz!

    YanıtlaSil