20 Ocak 2012 Cuma

Hrant Dink Davası Daha Bitmedi!

Dün yüzbinlerce insan sokaklara inerek Hrant Dink davasına sahip çıkacağını gösterdi.



Geçen yıl, “Hrant Dink cinayeti çok büyük bir yalanın patlamasına da vesile oldu: Türkiye’de milliyetçilik denen zehrin başka ülkelerdekinden daha derin köklere sahip olduğu ve bunun sosyalist düşüncenin ilerlemesi önünde daha büyük engel teşkil ettiği yalanı gerçek hayatın sınavından geçemedi” demiştik. Bu yıl da anmaya yüzbinlerin katılımı ve katılamayan yüzbinlerin desteği bu umudu işaret ediyor.


Biz de İMD olarak hem öğlen Agos önünde hem de akşam İstiklal Caddesi’ndeki eylemde yerimizi aldık ve "bu dava henüz bitmedi" dedik. 



Basın açıklamasında da vurguladığımız gibi, Hrant'ın, Roboski'nin ve diğerlerinin katili burjuva devlettir, sermayedir ve ondan hesabı ancak örgütlü işçi sınıfı hareketi sorabilir. 

2 yorum:

  1. yüzbinler hrant için adalet için sokağa dökülüyor ama milyonların kafasında hala kemikleşmiş kafatasçılık, milliyetçilik duyguları hakim malesef. Hrant'ın davası Hrant dink'i çoktan aşmıştır, hrantın davası kafatasçılarla devrimciler arasındadır ve bu nedenle hiçbir zaman biteceğini düşünmüyorum

    YanıtlaSil
  2. Kitlelerin burjuva ideolojisinden kopamamış olmaları doğru olsa da, mutlak karamsarlığa yer yok. Hrant eylemlerine katılan birçok insan da milliyetçilikten kurtulabilmiş değil, ama doğru yerde bulunabiliyorlar. Bıkıp usanmadan mücadelemizi sürdürürsek, en "değişmez" görünenler bile değişecektir.

    YanıtlaSil