3 Ocak 2012 Salı

Sabiha Gökçen Havaalanı'nda 550 İşçi Atıldı!

Bugün Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nda İSG yer hizmetlerinde çalışan Hava-İş üyesi 550 işçinin iş sözleşmesinin 3 Ocak'ta feshedildiği haberi geldi.
Bu konuda 30 Kasım 2011’de Militan’da çıkan yazıyı burada bir kez daha paylaşıyoruz.

Dün gece bir haber aldık UPS direnişçisi işçilerden, “Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yer hizmetlerinde çalışan 700 işçi işten çıkartıldı” diye.  Onlarla beraber havalimanının yolunu tuttuk. İşçiler kargo bölümündeydiler ve yanlarına gitmemize izin yoktu. Yine de sesimizi, sınıf dayanışmasının sesini duyurmaya çalıştık. 
Pegasus’a bağlı olarak çalışan 700 işçinin 500’e yakını Hava-İş Sendikası’na üye durumdadır.  İlk defa 2009’un Mayıs ayında Sabiha Gökçen Havaalanı’nda örgütlenmeye başlayan işçiler, sendikalı çalışmak için bu zamana kadar uzun bir mücadele yürüttüler. Sendikaya üye olduktan sonra bir bir ya da onlar halinde işten çıkarılmayla karşılaştılar. Basın açıklamaları, köprü eylemleri yaptılar. Dava açtılar ve kazandılar. Yine birçok işten atıp-geri almaların yaşandığı bir sürecin sonunda işbaşı yaptılar. Ancak dün gece yine bir “işten atılma”yla karşı karşıya kaldılar.
İşçiler “Yeni Yıl hediyesi” olarak, 28 Aralık’ta işten çıkartılacaklar, bu haber kendilerine “şimdiden” söylenmiş. Pegasus’un “şirket küçülmesi” olarak adlandırdığı bu saldırıyla işçilerin tüm haklarını Çelebi adlı şirkete devretmesi sonucu 700 işçi işsiz kalacak. İşçiler bu kararın küçülmeyle ilgisinin olmadığını, amacın içerideki sendikalı işçileri temizlemek olduğunu belirtiyorlar.
Henüz bir eylem kararı almayan işçiler, kendi aralarında bu konuyu görüşüp en yakın zamanda tepkilerini ortaya koyacaklarını ifade ettiler. Bizlerin de gözü kulağı onlarda olacak.
Ne zamandır bir direnişin yaşanmadığı İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki bu haberi duyar duymaz, henüz ne olduğu belli değilken oraya gittik. Çünkü işçilerin en ufak bir hareketlenmesinde, onların yanında yer alarak sınıf mücadelesini büyütmek gibi bir dert taşıyoruz. Bundan sonra da bu kararlığımızı sürdüreceğiz.
30 Kasım 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder