12 Şubat 2012 Pazar

Arslanlı Örme İşçileriyle Dayanışmaya!

İMD olarak Cumartesi sabahı 10’da, tazminatları ödenmeden işten atılan Arslanlı Örme işçilerinin firmanın Mecidiyeköy’deki mağazasının önünde yaptığı basın açıklaması ve yürüyüşüne katıldık.




Beylikdüzü’nde bulunan fabrikada üretimi, sıkça duyduğumuz “işlerin kötü gittiği ve iflas edeceği” bahanesiyle durdurup bir ay sonra (23 Aralık’ta) işten atan Arslanlı Örme’nin patronu Murat Kaynar, tazminatsız çıkardığı yüzlerce işçinin aylarca maaşını ve kömür parasını da ödememiş.
İşçilere anlattığına göre, sektörün zor koşullarında varolma mücadelesi veren(!) Arslanlı’nın patronu, yarın gerçekleşecek olan oğlunun düğününü Çırağan’da yapmaktan geri kalmıyor!
Her ay maaşlarının bir dahaki ay ödeneceği yalanıyla oyalanan, aylarca tek kuruş ücret almadan çalışan ve tek kuruş tazminat da almadan işten atılan Arslanlı işçileri hakları olan tüm parayı alana kadar eylemlere devam edeceklerini ve kaybedecek bir şeyleri olmadığını söylüyor.
Arslanlı Örme işçilerine haklı davalarında destek olalım, yalnız olmadıklarını gösterelim!
Yaşasın sınıf dayanışması!



***
İşçilerin basın açıklaması şöyleydi:
Bizler Arslanlı Örme işçileri olarak, yaklaşık bir yıldır maaşlarımızı gecikmeli olarak almaktaydık. 23 Aralık 2011 tarihi itibariyle ekonomik sebepler bahane edilerek üretim durduruldu. Patron 640 çalışanını işten çıkardı. Arslanlı Örme patronları tarafından verilen vaatlerle yasal haklarımız olan tazminat hakkımızı ve öncesinde ödemesi gereken yakacak paralarımızı 10-15 gün aralıklı olarak erteledi. En son 7 Şubat Salı günü işçiler olarak yine Arslanlı fabrikasının önünde biraraya geldik ve haklarımızı almakta kararlı olduğumuzu fabrikayı işgal ederek gösterdik.
Yarın oğluna Çırağan Sarayı’nda düğün yapacak olan Arslanlı patronu bizlerin tazminatını vermekten aciz! İşten çıkardığı işçilerini madur durumda bırakmış olması lüks yaşamından ödün verdirmeyecek kadar “duyarlı” olan Arslanlı patronu, tazminatlarımızı bir aydan daha ileri bir zamana erteledi. Elbette ki bizlerin bir ay daha beklemeye tahammülü kalmadı..
Yasal haklarımız olan tazminatlarımızı almak için gerekli meşru mücadelemizi sürdüreceğiz. Sus payı olarak verdiğimiz paralarını değil, haklarımız olanları istiyoruz, alana kadar da susmayacağız!
Tazminat hakkımız, söke söke alırız!
Direne direne kazanacağız!
Arslanlı Örme patronu işçi düşmanı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder