19 Şubat 2012 Pazar

Maltepe Belediyesi Taşeron İşçileri Ankara'ya Yürüyor

Maltepe Belediyesi taşeron işçileri kölece çalışmayı reddederek, iş güvencesi ve insanca ücret talebi ile sendikalaşma çalışması başlattıkları için işten atıldılar. 21 Aralık günü belediye önünde direnişe başlayan işçiler, 60 gündür soğuk hava koşullarına rağmen, devletin saldırılarına ve CHP’nin yalanlarına inat mücadelelerini sürdürüyorlar.



İşçiler dün saat 11’de belediye önünde, Ankara’ya doğru gerçekleştirecekleri yürüyüşün duyurusunu yaptılar. İşçiler Tuzla tersanelerinde, Gebze’de, Dilovası’nda, İzmit’te basın açıklamaları gerçekleştirerek 2 Mart’ta Ankara’ya ulaşmayı planlıyorlar. Yürüyüşün ilk adımları bugün atıldı. Bu yürüyüş sırasında, İstanbul’da da çeşitli eylemler yapacaklar. Aynı zamanda taşeron işçilerinin sorunlarını bir dosya halinde mecliste grubu bulunan partilere vererek, mecliste önerge vermelerini talep edecekler.


Biz de İMD olarak yürüyüşlerine Maltepe’den Kartal’a destek verdik. Bizlerle birlikte taşeron işçilerine Dev Sağlık-İş Sendikası, Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şube, Birleşik Mücadele Platformu, Tüm Bel Sen İstanbul 3 No'lu Şube, Eğitim Sen İstanbul 5 No'lu Şube, TİB-DER, BDSP, Demokratik Haklar Federasyonu, ÖDP, TKP ve Devrimci Anarşist Faaliyet de destek verdi.
Maltepe Belediyesi Taşeroon İşçileri Yalnız Değildir!
Direnen İşçiler Yenilmezler! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder