19 Ocak 2013 Cumartesi

Ne Direnişçi İşçiler Ne de Onların Avukatları ve Sanatçıları Susacak!


HEY Tekstil işçilerine saldırılar, Teknopark işçilerine saldırılar, Çorlu Daiyang-SK işçilerine saldırılar derken, TC burjuvazisi şimdi de işçi-emekçilerin avukatlarına ve sanatçılarına saldırılarını arttırdı.

Cuma sabahının ilk saatlerinde eşzamanlı olarak 7 ilde yapılan operasyonlarda birçok kurum ve eve baskın yapıldı. Tüm gün boyunca süren operasyonlarda ÇHD, Halkın Hukuk Bürosu, İdil Kültür Merkezi, Grup Yorum emekçileri başta olmak üzere birçok kurum ve evde terör estirildi. Onlarca kişi gözaltına alındı.

Haberin duyulması üzerine birçok yerde protesto eylemi çağrısı yapıldı. Bir tanesi de akşam 7’de Taksim’deki ÇHD bürosundan başladı.

(Haber yazıldığı sırada sosyal medyada, Okmeydanı’nda hâlâ çatışmaların sürdüğü bilgisi veriliyordu!)
 

ÇHD önüne geldiğimizde desteğe gelen birçok dostun hemen arkasındaki polis otobüsleri gözümüze çarptı. ÇHD’de sabahtan beri süren aramalar nihayet sona ermişti, ancak hemen sonra ÇHD İstanbul şube başkanı avukat Taylan Tanay’ın yaka paça gözaltına alındığını gören kitlenin protestosu üzerine göz yaşartıcı gaz sıkıldı, o daracık sokakta!

Az sonra Hey Tekstil işçisi bir kadın arkadaşımızın yüzünün kıpkırmızı olduğunu gördük.

Polis alanı terk ederken tek slogan hakimdi: “İŞKENCE YAPMAK ŞEREFSİZLİKTİR”

Ardında başlayan yürüyüş Taksim Meydanı’na kadar sürdü, Ön saflardaki birçok avukatın cübbeleriyle katılmış olması dikkat çekiciydi.

Haklı öfkemizin hakim olduğu yürüyüşte sık sık “Devrimci avukatlar onurumuzdur!”, “İşkence yapmak şerefsizliktir!”, “Savunma hakkı engellenemez!”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

Meydana gelindiğinde ÇHD adına yapılan açıklamada verilen 40 yıllık mücadelenin, ezilen insanların, devrimcilerin, halkın mücadelesi olduğu, bu nedenle operasyonların yapıldığı belirtildi. Açıklama dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunda her yere koşan ÇHD’nin, şimdi aynı dayanışmayı herkesten beklediğinin duyurulmasıyla sona erdi.
 
 

Daha sonra başta direnişteki HEY Tekstil ve Abdi İbrahim işçileri olmak üzere birçok kişi ve kurum adına dayanışma konuşmaları yapıldı.

SAVUNMA HAKKI ENGELLENEMEZ!

DEVRİMCİ AVUKATLAR ONURUMUZDUR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder