8 Ocak 2013 Salı

SSK Görevlileri ile Patronun İşbirliği = İşçi Kıyımı


Geçen hafta çalıştığım işyerine, denetleme yapmak için SSK görevlileri geldi. CNC bölümünden 3 kişiyi toplantı odasına çağırdılar ve kaç para maaş aldıklarını sordular. İşçiler de “belki düzelir” umuduyla işin doğrusunu söylediler: 2 bin lira maaş aldıklarını, yalnız sigorta primlerinin asgari ücretten ödendiğini belirttiler.
İşçiler bu gerçekleri söylerken herkesin adına konuşmuşlardı, fakat SSK görevlilerinin işçi arkadaşlarının isimlerini patrona vereceklerini bilmiyorlardı. Ta ki işten kovuluncaya kadar… Ve dün öğrendiler, ayrıca şefleri de geçen bir genel toplantıda işçileri savunduğu için onlarla beraber işten kovuldu, yani toplam dört işçi!
Fabrikada çalışan işçilerin çoğunun aklında şimdi şu var: “Onlar zaten kovulacaktı, SSK bahane oldu.” Tabii bunları söylerken yarın sıranın onlara gelecek olmasından habersizler.
Dün bir kere daha anladım ki tek başına hiç bir şey olunmuyor. Biz hepimiz şikayet etseydik hepimizi kovamazdı patron. Bunu anlayamıyoruz maalesef. Toplu sözleşme olmadan, işçilerin örgütlü birliği olmadan hiçbir yerde iş garantimiz yok.
İMD’li Bir Metal İşçisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder