24 Mayıs 2012 Perşembe

Bursa'da Kamu Emekçileri Grevi


Bursalı İMD’liler olarak bizler de kamu emekçisi kardeşlerimizle birlikte greve katıldık. Bugünkü grev daha önce katılmış olduğumuz kamu emekçileri grevinden daha coşkulu ve daha kitleseldi. Yaklaşık 4.000 kişinin katıldığı greve BES, DİSK, Birleşik-Metal, TÜMTİS, TMMOB, TÜRK-İŞ Sekizinci Bölge ve diğer emek örgütleri, üniversite öğrencileri  ve sosyalist partiler destek verdi.
Saat 11’de Ünlü Caddesi’nde toplanmaya  başlayan kitle saat 11.30'da yürüyüşe geçti. Grevin başlamasıyla birlikte Bursa’da emekçiler hayatın merkezi haline geldi. Yürüyüş  esnasında sık sık “AKP Zammını Al Başına Çal”, “Toplu Sözleşme Hakkımız Grev Silahımız”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Zam Zulüm İşkence, İşte AKP”, “İşçiler Birleşin İktidara Yerleşin”, "Yaşasın Sınıf Dayanışması, “Yüzdelik Zam Değil, Toplu Sözleşme!”, “Sefalete Teslim Olmayacağız!” sloganları atıldı. 
Yürüyüşe Memur-Sen’in 1 Mayıs’taki tavrına tepki duyan Memur-Sen üyesi kamu emekçileri de katıldı. Yapılan basın açıklamasında başbakanın, “Burası Yunanistan gibi mi olsun?” söylemine karşı, “Biz alanları doldurarak burasını Yunanistan, İspanya yapacağız! Kamu emekçileri hakları için alanları terk etmeyecek” denildi. Grev sorunsuz bir şekilde, çekilen halaylarla, horonlarla ve söylenen marşlarla son buldu.
Ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen bu grev sadece bir başlangıç olmalı. Daha iyi örgütlenmiş bir grevle AKP hükümetini sarsmak ve sadakası verirken bir daha düşündürmek mümkün. Bunun için de işyerlerinde daha iyi çalışma yürütmek ve diğer işçi ve emekçileri de sürece katarak grevi genel greve dönüştürme hedefini önümüze koymak gerekiyor.
Bunun için ilk adım, grevin gücünü yasalardan değil, emekçilerin meşru mücadelesinden aldığını kamu emekçilerine anlatmaktır. Greve çıkacak bir emekçi üstlerine açıklamada bulunmak zorunda değil, bakan Çelik’in “soruşturma açılmayacak” diye lütfetmesini beklemek zorunda değil. Hem uluslararası sözleşmelerle bağlı olduğumuz yasalar hem de emsal teşkil eden Danıştay kararı bize grev hakkını tanıyor. Bu yüzden, her emekçiyi greve çekmek için dil dökerek, hakkın mücadele ederek alınacağını anlatarak, eğer mücadele vermeseydik kamu emekçilerine sendikanın bile yasak olacağını hatırlatarak çabalamamız ve bu grevi daha kitlesel, daha militan bir şekilde tekrarlamamız gerekiyor.    
Bursa’dan bir grup İMD’li             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder