2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kamu Emekçisine Masallar, Suriye Savaşına Milyon Dolarlar


AKP Suriye sınırında bir cennet inşa ediyor. İçişleri Bakanı, "Suriye'den gelenler için yapılan harcama yaklaşık 150 milyon dolar" diyor. “Yardım” aşkıyla yanıyorlar, asla başka bir amaçları yok! 1 Mayıs bildirimizde, “Sınıf bilinçli işçilerin bu ‘yardım’ masallarına inanması beklenemez. İçeride işçileri sömürüp ezdikçe güçlenen Türk burjuvazisinin derdi yeni sömürü alanları bulmaktır. Biz işçilere düşen görev ise bütün ülkelerin burjuvalarına aynı kararlılıkla karşı durmaktır” demiştik.
Bu konuyu bir de kamu emekçilerinin devam eden toplu görüşmeleri (Grevsiz toplu sözleşme olmaz!) bağlamında değerlendirmemiz gerekiyor. Çalışma Bakanı kamu emekçilerine zam konusu açılınca, “elde yok avuçta yok” masalı okurken, İçişleri Bakanı sermayenin yayılma emellerine kaynak bulmakta hiç zorlanmadığını söylüyor, “sermayeye kepçeyle, emekçiye kaşığın ucuyla” diyor.
Sermayenin yalanlarına kanmayalım, başka bir halkın sebebi, sermayenin askeri olmayalım. Kendi çıkarlarımız için, meslek ya da sektör ayrımı gözetmeksizin sınıf mücadelesi yürütelim! Formun Üstü

2 yorum:

  1. BU ÜLKE İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNİ KAZANMASIYLA KURTULUŞ SAVAŞINI TAMAMLAMIŞ OLACK

    YanıtlaSil
  2. Kurtuluş yok tek başına ya tüm dünya işçi sınıfıyla beraber ya hiçbirimiz!

    YanıtlaSil