15 Mayıs 2012 Salı

TOGO Direnişi: Gözaltılar Bizi Yıldıramaz!


TOGO Ayakkabı’da 27 Nisan’dan bu yana TOGO işçileriyle omuz omuza sürdürdüğümüz direnişimiz  gözaltılara rağmen kararlı bir şekilde devam ediyor. Patron, işçileri yıldırmak ve direnişi kırmak için geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma günleri polisin direnişçi  işçilerin üstüne saldı ve polis işçileri gözaltına aldı. Ancak biz devrimci öğrenciler alanı terk etmeyerek direnişi canlı tuttuk. İşçiler de gözaltından daha kararlı ve güçlü bir şekilde döndüler.

Ancak bunlar TOGO patronunun ne ilk ne de son saldırılarıydı. Bu sabah (Pazartesi) yeni bir gözaltı ihtimaline karşı bizler de bazı arkadaşlarla erkenden direniş alanına geldik. Yanılmamıştık. Saat 10’a gelirken birden polisin etrafımızı sarmaya başladığını gördük. Önce işçileri, ardından da alanı terk etmediğimiz için biz öğrencileri gözaltına aldılar. 21 TOGO işçisiyle beraber 35 kişiydik gözaltına alınan. Direniş alanına dönmemizi engellemek için de diğer gözaltılar da olduğu gibi akşam saatlerine kadar serbest bırakmadılar.
Bırakıldığımız vakit, fabrikanın mesai saati dolmuştu. O nedenle biz de direniş alanında (fabrika önü) bekleyen arkadaşlarımızın da katılımıyla Kızılay’da Atatürk Bulvarı üzerindeki TOGO mağazasının önünde basın açıklaması gerçekleştirdik.


Elbette yılmadık, yılmıyoruz... Direnişimizin kaderini sizin saldırılarınız değil, bizim kararlılığımız belirleyecek. Yarın sabah (Salı) ile birlikte her sabah TOGO fabrikası önünde direnişimize inatla devam edeceğiz.
Direnişimizi güçlendirmek ve sınıf mücadelesini yükseltmek için işçilere, öğrencilere ve tüm emek dostlarına çağrımızdır: Direniş alanını dolduralım, patronlara ve onların saldırılarına karşı birlikte duralım.
GÖZALTILAR BİZİ YILDIRAMAZ!
YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder