20 Mayıs 2012 Pazar

Derneğimizde Darbe (İki Arkadaş) Filmini İzledik


Bugün derneğimizin Kartal şubesinde film etkinliğimiz vardı. 1976 yapımlı filmin adı Darbe olmasına rağmen günümüz kapitalizminden darbe yiyerek İki Arkadaş adını almış. Cüneyt Arkın ve Fikret Hakan başrolde oynuyor.


Filmin konusu: Sözleşme zamanı geldiğinde taraflar, yani sendika (Maden-İş) temsilcileri ile patronlar masaya oturur, oğluna Avrupa’dan son model araba getirmeye para bulan patron zam yapmaya yanaşmayınca işçiler grev kararı alır.
Fabrikanın 23 yıllık muhasebecisi rolündeki Cüneyt Arkın grev hakkını savunan sendikacı oğluna karşıdır. Oğlunun haklı olduğunu öğrendiğindeyse artık oğlu grev alanındaki saldırıda hayatını kaybetmiş, kendisi de askerlik arkadaşı Fikret Hakan’la birlikte can vermek üzeredir.

Sanatsal açıdan çok başarılı bir film olmasa da, birlikte olmanın da verdiği keyifle heyecan içinde izlediğimiz, aramıza yeni katılan arkadaşlar için yararlı bir film etkinliği oldu. Bundan sonra da film ve belgesel etkinliklerimizi sürdüreceğiz. 
Filmdeki Cüneyt Arkın bize ders olsun, iş işten geçmeden, yumurta kapıya dayanmadan örgütlenelim, sınıfımızın saflarında mücadeleye atılalım!  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder